Trend Micro wereldwijd eerste met AI-gedreven schrijfstijlanalyse tegen CEO-fraude
17/04/2018
Deze innovatieve oplossing helpt bij het opsporen van Business Email Compromise-fraude (CEO-fraude) waarbij fraudeurs zich voordoen als C-level executives

Trend Micro, wereldwijd leider op het gebied van cybersecurity-oplossingen, kondigt de nieuwe oplossing Trend Micro Writing Style DNA aan die bedrijven beter zal wapenen tegen CEO-fraude. Deze innovatie, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), zal in meerdere producten worden geïntegreerd om de gebruiker te waarschuwen als het systeem vermoedt dat e-mails valselijk worden verstuurd uit naam van de CEO of andere managers.

Loopt kost CEO-fraude in 2018 op tot 7.3 miljard euro?

Voor deze nieuwe beschermlaag gebruikt Trend Micro Artificial Intelligence om een blauwdruk van de gebruiker zijn schrijfstijl te maken. Het baseert zich daarbij op meer dan 7.000 schrijfkenmerken. Als er vermoedens zijn dat de e-mail niet echt werd geschreven door de high-profile afzender, wordt de schrijfstijl via dit getrainde AI-model vergeleken. Tegelijkertijd wordt er een waarschuwing verzonden naar de afzender wiens naam is misbruikt, de ontvanger en de IT-afdeling.

De bestrijding van dergelijke bedreigingen vereist een AI-aangedreven beveiliging die gebruikmaakt van machine learning en AI", zegt Steven Heyde, Regional Director Benelux Trend Micro. "Deze nieuwe oplossing is de perfecte aanvulling op onze bestaande e-mailbeveiliging en anti-phishing oplossingen die we ter beschikking stellen. Door steeds meer geavanceerde e-mailfraude, is een continue innovatie op de verschillende beschermlagen nodig om organisaties goed te beschermen."

In 2017 werd 94 procent van alle door Trend Micro geblokkeerde ransomware via e-mail verspreid. Bovendien voorspelt men dat het totale verlies door CEO-fraude in 2018 wereldwijd 7.3 miljard euro zal bedragen, met een gemiddeld verlies van 118.000 euro per incident. In bijna 70 procent van de gevallen gebruiken hackers bij CEO-fraude de gegevens van de CEO, voorzitter of algemeen directeur van een bedrijf, met het dringende verzoek aan een medewerker om een ​​betaling te doen of gevoelige data door te sturen. Deze ‘valse e-mails’ zijn moeilijk te detecteren, omdat dergelijke e-mails meestal geen bijlage of URL-link hebben, elementen die wel sneller en vaker als verdacht worden herkend.

De enige manier: gelaagde beveiliging

Writing Style DNA biedt een analyse van de schrijfstijl als aanvulling op bestaande AI-inspectielagen die zich meer richten op de intentie van de e-mail en het gedrag van aanvallers. Door informatie in de e-mailheader en de e-mailinhoud te controleren, kan het hackers herkennen die domeinen of accounts kapen om traditionele security-filters te omzeilen. De getroffen gebruikers kunnen ook feedback geven op de gemarkeerde e-mails om de detectie te verbeteren en valse meldingen te verminderen.

Writing Style DNA zal in juni 2018 beschikbaar zijn voor Cloud App Security (CAS) voor Microsoft Office 365 en voor ScanMail voor Microsoft Exchange (SMEX). Het zal zonder extra kosten worden opgenomen in bestaande BEC-beveiligingen. De bèta-periode begon half maart (voor SMEX) en begin april (voor CAS).
 

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Lien Brusselmans
Content Manager
Trend Micro
Kurt Vanderhaegen
Sr. Marketing Manager Benelux
Trend Micro
Trend Micro Incorporated is wereldwijde specialist op het gebied van cybersecurity-oplossingen en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde beveiliging voor datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. De producten van Trend Micro werken nauw samen om naadloos threat intelligence uit te wisselen en een connected bescherming te bieden met centraal inzicht en centrale onderzoeksmogelijkheden voor een betere en snellere bescherming. Met bijna 6.000 werknemers in meer dan 50 landen en een zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, stelt Trend Micro organisaties in staat hun connected wereld te beveiligen. Kijk voor meer informatie op blog.trendmicro.be en www.trendmicro.be