Trend Micro heeft beste endpointbeveiliging volgens onafhankelijk onderzoek
27/06/2018
'Best-in-class suite capabilities' overtuigen Forrester

Trend Micro Incorporated, wereldleider op het gebied van cybersecurity, is bekroond tot marktleider op het gebied van endpointbeveiliging. De beveiligingssuite van Trend Micro kreeg de hoogste score in de categorie Current offering, waarin ze vergeleken werd met alternatieven van vijftien andere vendoren. Ook in de categorie Strategie haalde Trend Micro vijf op vijf, en in het onderdeel Marktaanwezigheid scoorde het aanbod opnieuw hoog.

Flexibel aanbod

De positieve beoordeling staat te lezen in het Forrester Wave™: Endpoint Security Suites-rapport voor het tweede kwartaal van 2018, van de hand van Forrester. “Trend Micro heeft opnieuw de meest flexibele en best uitgeruste beveiligingssuite in de markt”, aldus het marktonderzoeksbureau. “Trend Micro behoudt zijn positie als marktleider dankzij de continue evolutie van zijn preventie- en detectiesystemen, gecombineerd met de best-in-class-functionaliteit van de suite.

We verbeteren onze beveiligingsoplossingen als antwoord op de directe en voortdurende feedback van onze klanten en prospecten”, zegt Eric Skinner, vice president product strategy bij Trend Micro. “De positieve evaluatie van Forrester illustreert naar onze mening hoe we opnieuw de juiste keuzes hebben gemaakt. Dat toont nog maar eens aan dat Trend Micro een sterk alternatief biedt voor legacy antivirusoplossingen.

Enkele maanden geleden werd Trend Micro ook al tot leider bekroond door Gartner in zijn 2018 Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms. De beoordeling van Forrester bevestigt volgens Trend Micro dat zijn endpointbescherming is geëvolueerd om tegemoet te komen aan de belangrijkste noden van de markt.

Tevreden klanten

Het aanbod van Trend Micro is momenteel gebaseerd op malware- en exploitpreventie, gedragsdetectie en productperformantie. Dat beaamde Forrester op basis van van feedback van klanten en resultaten van onafhankelijke tests. De hoge score in de Strategie-categorie is dan weer gebaseerd op de visie en de focus van Trend Micro, de roadmap voor de toekomst en onze bijdrages aan de securitygemeenschap. Forrester beoordeelt tot slot de aanwezigheid in de markt aan de hand van de klantenbasis en de licentiepartners van iedere vendor.

Volgens het rapport appreciëren administrators de ver doorgedreven automatisering in de beveiligingssuite van Trend Micro, net als de schaalbaarheid en de flexibiliteit waarmee ze de software kunnen aanpassen aan de eisen van diverse operationele omgevingen. Volgens Forrester is Trend Micro “een vanzelfsprekende toevoeging aan de shortlist voor de meeste Enterprise-omgevingen die op zoek zijn naar een volledige endpointsecurity-stack.”

Downloads
Logo
 
Contact
Whizpr
Lien Brusselmans
Content Manager
Trend Micro
Kurt Vanderhaegen
Sr. Marketing Manager Benelux
Trend Micro
Trend Micro Incorporated is wereldwijde specialist op het gebied van cybersecurity-oplossingen en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde beveiliging voor datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. De producten van Trend Micro werken nauw samen om naadloos threat intelligence uit te wisselen en een connected bescherming te bieden met centraal inzicht en centrale onderzoeksmogelijkheden voor een betere en snellere bescherming. Met bijna 6.000 werknemers in meer dan 50 landen en een zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, stelt Trend Micro organisaties in staat hun connected wereld te beveiligen. Kijk voor meer informatie op blog.trendmicro.be en www.trendmicro.be