Somfy kondigt de beschikbaarheid van de slimme Outdoor Camera aan: de beveiligingscamera met geïntegreerde sirene en detectie

14-11-2018

Zaventem - De Somfy Outdoor Camera – in januari 2018 voorgesteld op de CES in Las Vegas en bekroond met een CES Innovation Award – is vanaf eind november beschikbaar bij de belangrijkste resellers.

Deze nieuwe outdoor camera met verzorgd design past in Somfy's strategie om preventieve beveiligingsoplossingen aan te bieden. De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het "Somfy Protect”- portfolio connected beveiligingsoplossingen die compatibel zijn met de bekende smart home ecosystemen.

 

 

De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis – de slimste vorm van veiligheid

 

De outdoor camera beschikt over een krachtige sirene van 110 dB en wanneer iemand probeert binnen te dringen ontvangt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Hij kan daarop de indringer toespreken, en indien nodig meteen de sirene aan laten gaan vanuit de applicatie “Somfy Protect”.

 

 

De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Deze functie wordt binnenkort in bètaversie aangeboden. Voor klanten die al een Somfy Outdoor Camera hebben zal er een update volgen.

Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.

 

 

Eenvoudig en flexibel beheer van ongewenste toegang

 

Zoals bij andere camera's in het Somfy Protect- portfolio wordt bij bewegingsdetectie een waarschuwing met snapshot verzonden. Tegelijkertijd wordt er een video van 10 seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video's kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden, om alle twijfel weg te nemen maar ook om bij inbraak te dienen als bewijs.

 

 

Een intuïtieve installatie en een eenvoudig dagelijks gebruik

 

De Outdoor Camera is eenvoudig te installeren en biedt daarbij drie mogelijkheden: inpluggen in een stopcontact, aansluiten op een bestaand stroompunt of koppelen aan een buitenverlichting. Met de intelligente activeringsfunctie is het voor de eigenaar mogelijk om zijn vertrek en terugkeer te vereenvoudigen: de Somfy Outdoor Camera schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de bewoner thuiskomt en stuurt hem telkens ook een herinnering om de camera te activeren zodra hij zijn woning verlaat.

 

De Somfy Outdoor Camera is compatibel met de bekende smart home ecosystemen zoals Nest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home.

 

De Somfy Outdoor Camera is vanaf eind november beschikbaar bij de belangrijkste resellers en bij de professionele installateurs. Adviesprijs: 269, - euro.

 

 

Technische kenmerken

 

Detectie, waarschuwing, ontrading
• Geïntegreerde sirene 110 dB
• E-mail- en pushwaarschuwingen
• Bij detectie: beveiligde video's, 24 uur kosteloos opgeslagen op de Somfy Cloud
• Activering en deactivering van de detectie mogelijk via de app Somfy Protect of via geolocalisatie op de smartphone van een gebruiker 


 

Video en audio
• Full HD beeldmateriaal (1080p)
• HDR-functie

Heldere nachtbeelden bij 8m

Gezichtshoek 130° (DFOV) Micro en luidspreker
• Zoom x8


Veiligheid van gegevens en privacy
• Videoflowcodering in SSL/TLS 2048-bit
• Video-opnames gecodeerd in AES-256
• Privacyfunctie activeerbaar in de applicatie

 

Veiligheid van gegevens en privacy
• Videoflowcodering in SSL/TLS 2048-bit
• Video-opnames gecodeerd in AES-256
• Privacyfunctie activeerbaar in de applicatie

Compatibiliteit en voorvereisten
• Android, iOS
• Google Home, Amazon Alexa, IFTTT

• Weersbestendigheid IP 54

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Aurélie Cordier

PR Consultant

+32 52 55 33 26
SOMFY

Margreet van Kinschot

Communications Somfy Benelux

+31 23 5544 900
SOMFY

Somfy maakt al meer dan 50 jaar het dagelijkse leven van miljoenen mensen gemakkelijker in de hele wereld met intelligente oplossingen voor het beheer van woningen en gebouwen. Wij innoveren om rolluiken, zonweringen en gordijnen, deuren, poorten en garagepoorten, sloten, verwarming, verlichting, camera's en alarmen te automatiseren en onderling te verbinden.

De bewoner staat centraal in onze aanpak. Elke dag opnieuw werken wij aan de ontwikkeling van betrouwbare en duurzame oplossingen zodat iedereen comfortabeler, veiliger en geruster kan leven. In België opereert Somfy vanuit hun vestiging in Zaventem. In het Somfy House kunnen zowel dealers and consumenten terecht.

Somfy België is met kantoor, lokale support en het Somfy House (experience center) gevestigd in Zaventem.

Meer informatie is te vinden op www.somfy.be.