SAS en and& Leuven nodigen uit…

19-04-2018

Inspirerende discussies en sprekers op eerste Belgische technologiefestival op 3 en 4 mei in Leuven

Beste,

Op 3 en 4 mei slaat analytics specialist SAS zijn kamp op in het M-Museum (Leuven) als hoofdpartner van het eerste Belgische innovatiefestival: and&. Dit meerdaags event van het Leuvense Mindgate is - net als het Amerikaanse SXSW - zowel een conferentie als een festival. Wij selecteerden voor jou alvast drie must-do’s:

1. Sofa sessies o.l.v. Michaël Van Droogenbroeck

De mix van technologie en cultuur laat zich voelen doorheen het hele programma. SAS wil een meerwaarde bieden door sprekers uit verschillende panels en vanuit verschillende expertisevelden bij elkaar brengen. Het resultaat? Eén plaats (M-Museum), vijf verrassende discussies en tientallen experts om aan de tand te voelen. Gemakkelijk én interessant!

03/05 van 10u30 tot 11u - Robots for humanity or human robots?

Debat met Prof. Bram Vanderborght, Jeroen Van Godtsenhoven, Prof. Hiroshi Ishiguro en Prof. Tony Belpaeme over een van de meest ambitieuze technologische uitdagingen uit de geschiedenis: de bouw van humanoïde robots. Wat maakt het verschil tussen een machine en een robot? Willen we ze er laten uitzien als echte mensen? Waarom (niet)?

 

 

03/05 van 13u tot 13u30 - Het smart verhaal van Parcify en bpost

Debat met Patrick Leysen, oprichter van start-up Parcify en Thierry Moubax, VP marketing bij bpost over de nieuwe pakjesservice in Antwerpen, Brussel en Gent. Welke impact heeft deze nieuwe applicatie op het stadsleven?

 

03/05 van 15u30 tot 16u - Will AI make illness optional?

Debat met Koen Kas, Michael Dillhyon, Joost Huiskens en Mark Lambrecht over de uitdagingen en trends in de preventieve gezondheidszorg. Dé vraag van vandaag: wordt ziekte ooit een optie?

 

04/05 van 10u30 tot 11u - How smart are our cities?

Debat met Mieke De Ketelaere, John Baekelmans en Daan Roosegaarde over de eigenschappen van een smart city, aangevuld met concrete toepassingen en creatieve ideeën zoals Daan Roosegaarde’s reflecterende strips. Welke Belgische stad staat het verst? Of schieten we nog te kort?

 

Foto: Daan Roosegaarde & Heijmans Infrastructure

04/05 van 13u tot 13u30 - Het smart verhaal van Poppy en Lab box

Debat met Alexander Van Laer, oprichter van start-up Poppy en Valentin Haarscher, investment associate bij Lab box over hun mobiliteitsoplossing ‘free floating car sharing’ in Antwerpen. Wat is de impact van dit concept op het stadsleven?

2. Internationale topsprekers

Eén blik op het programma, en je merkt ongetwijfeld dat het aanbod van and& overweldigend is. Het is dan ook een unieke opportuniteit om enkele internationale toppers aan het werk te zien en wij pikten er enkele voor jullie uit:

  • Stefan Sagmeister is een Oostenrijkse designer die in NY al samenwerkte met o.a. The Rolling Stones, Lou Reed en het Guggenheim museum. Hoe vecht een top designer tegen verveling en waar blijft hij zijn creativiteit vandaan halen? (04/05 9u)
  • De ‘antichrist of Silicon Valley’ Andrew Keen wordt gezien als een van ’s werelds meest invloedrijke tech rebels. In zijn laatste boek en in zijn presentatie vertelt hij ons ‘how we can fix the future’… (04/05 9u)
  • 1 seconde of 1 centimeter kunnen het verschil maken in topsport. Andrew Jones vertelt over zijn bijdrage aan het Breaking 2 project (marathon in minder dan 2u). Ook in het ‘Sports & Technology’ panel gemodereerd door Maarten Vangramberen: Sander Van den Dries & Peter Hespel en Kristof De Mey. (04/05 14u) 

3. Festivalitis

Voor wie nog een streepje muziek wil meepikken: op donderdagavond gaat de AI-opera Fausto in première én op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond vult and& zijn festival-podia met de muzikale talenten van morgen.

Geïnteresseerd in één van de SAS sofa sessies? Of in een interview met één of meerdere experten? Geef ons snel een seintje!

Tot binnenkort!

Gracy Poelman & Kim Indeherberg, SAS
Lien Brusselmans & Elke De Ridder, Whizpr
 

media


contact

all colors of public relations

Lien Brusselmans

Content Manager

+32 52 55 33 26
SAS

Gracy Poelman

Communications Manager

+32 2 766 07 52
SAS

SAS is marktleider in analytics. Het bedrijf biedt software en service oplossingen voor innovatieve analytics, business intelligence en databeheer zodat klanten – nu al op meer dan 83.000 locaties - betere en snellere beslissingen kunnen nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW’.