Panasonic en Trend Micro gaan samen zelfrijdende auto's beveiligen
15/02/2018
Panasonic Corporation en Trend Micro gaan samen security-oplossingen ontwikkelen om zelfrijdende en connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen.

De samenwerking van Panasonic en Trend Micro is gericht op het verhogen van de veiligheid van zelfrijdende en connected auto’s door oplossingen te ontwikkelen die inbraken in de Electronic Control Units (ECU) ontdekken en voorkomen. ECU’s beheren voor een groot deel het rijgedrag van dergelijke auto’s, zoals acceleratie, stuur- en remgedrag. Beide partijen willen ook oplossingen ontwikkelen die de in-vehicle infotainment-systemen (IVI), waaronder navigatie- en telematicasystemen, beschermen. De eerste gezamenlijke oplossingen zullen naar verwachting rond 2020 op de markt verschijnen.

Elke dag nieuwe kwetsbaarheden

Er is een reëel risico dat een hacker de controle over het stuur of de reminrichting bij een connected auto overneemt. Er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden ontdekt die risico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijker dan ooit om niet alleen beveiligingsmaatregelen te nemen in elke afzonderlijke auto, maar ook nieuwe aanvallen te analyseren door de systemen in de auto constant te monitoren vanuit de cloud. De resultaten daarvan moeten worden ingezet om andere connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen.

Internet of Things beveiliging

Panasonic maakt voor dit project gebruik van zijn ‘Control Area Network (CAN) intrusion detection and prevention’-technologie en Trend Micro zet zijn Internet of Thing (IoT) beveiligingsoplossing in. De Panasonic-technologie is in staat ongeautoriseerde opdrachten te ontdekken die naar de ECU worden verstuurd en invloed hebben op het rijgedrag. Trend Micro IoT Security, dat gebruikmaakt van Trend Micro’s wereldwijde security-kennis en expertise op het gebied van o.a. malware, wordt geïmplementeerd in IVI-apparaten zoals navigatiesystemen om daarmee aanvallen te ontdekken die via het internet op zoek zijn naar kwetsbaarheden. Onderdeel van dit project is dat alle geregistreerde events worden verzameld en naar een cloud analytics-platform worden gestuurd om verder verdacht verkeer te kunnen blokkeren.

Downloads
Media
Online info
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Lien Brusselmans
Content Manager
Trend Micro
Kurt Vanderhaegen
Sr. Marketing Manager Benelux
Trend Micro
Trend Micro Incorporated is wereldwijde specialist op het gebied van cybersecurity-oplossingen en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde beveiliging voor datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. De producten van Trend Micro werken nauw samen om naadloos threat intelligence uit te wisselen en een connected bescherming te bieden met centraal inzicht en centrale onderzoeksmogelijkheden voor een betere en snellere bescherming. Met bijna 6.000 werknemers in meer dan 50 landen en een zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, stelt Trend Micro organisaties in staat hun connected wereld te beveiligen. Kijk voor meer informatie op blog.trendmicro.be en www.trendmicro.be