Nooit je ketel meer bijvullen met de Remeha Calenta Ace
10/07/2018
Dankzij automatische bijvulfunctie

Wommelgem - Remeha, fabrikant van huishoudelijke en commerciële verwarmingsoplossingen, kondigt aan dat de Calenta Ace, de gloednieuwe compacte gaswandketel voor de huishoudelijke markt, nu beschikbaar is. Uniek aan deze ketel is de automatische bijvulfunctie waardoor de waterdruk in de verwarmingskring constant op het juiste peil blijft.

Veel vragen

Via het uitgebreid netwerk van gecertificeerde installateurs weet Remeha dat vandaag heel veel vragen die een installateur krijgt, over een te lage druk van het verwarmingssysteem gaan. “In de meeste gevallen is dit snel te verhelpen door water bij te vullen. Maar veel consumenten weten niet welke kraantjes ze moeten opzetten of vrezen dat ze iets verkeerd gaan doen. Vandaar dat Remeha deze nieuwe automatische functie ontwikkelde zodat de consument altijd zeker is”, vertelt Christophe Leroy, managing director bij Remeha. De automatische waterbijvulling van de Remeha Calenta Ace is uniek op de markt. 

Intelligent bijvullen

Het bijvullen gebeurt op een intelligente manier zodat er nooit te veel of te frequent water wordt bijgevuld. De ketel kijkt naar de gemiddelde druk en zal dan geleidelijk bijvullen tot het optimale niveau is bereikt. De ketel geeft hierover meldingen via het bedieningspaneel, de Remeha eTwist thermostaat en de eTwist app. Wanneer er abnormaal veel bijgevuld moet worden zal de ketel de klant ook onmiddellijk adviseren om de installateur in te schakelen. In dat geval vult de ketel alleen nog maar bij als je daarvoor expliciet toestemming geeft.

Remeha geeft ook nog enkele tips mee om de levensduur van je ketel te verlengen:

1. Ketel klaar voor de winter? Plan je onderhoud nu

In veel woningen staat de verwarming tijdens de zomermaanden af. Het is pas als de dagen kouder worden dat consumenten hun installatie opnieuw opstarten en soms merken dat ze niet meer werkt. Daarom adviseert Remeha om je installatie in de zomermaanden te laten nakijken. Tot september is hiervoor voldoende ruimte in de agenda van installateurs. Vanaf september hebben ze meer werk door nieuwe ketels te installeren en operationeel te maken tegen de koudere maanden.

 

2. Wat is de ideale druk?

De ideale druk in een verwarmingscircuit ligt tussen 1 en 2 bar. Ideaal is 1,5bar. Je kan dit op quasi elke ketel (en extern expansievat) zelf controleren. Zorg ervoor dat de wijze op de meterplaat zich in het groen vlak (tussen 1 en 2 bar) bevindt.

 

3. Kan ik zelf bijvullen?

Ja dat kan, als je weet welke kraantjes je moet openzetten. Als je de dit niet weet, laat je dit best over aan een erkend installateur. Of je opteert voor een toestel met automatische bijvulling zoals de Remeha Calenta Ace zodat je je hierover geen zorgen meer hoeft te maken.

 

4. Vaak bijvullen?

Als je regelmatig moet bijvullen door drukverlies, wijst dit meestal op een lek in het circuit. Contacteer dan een erkend installateur om na te gaan waar het lek zich bevindt. Een moderne ketel zoals de Calenta Ace meldt dit zelf aan de gebruiker.

 

Tijdelijk krijg je 5 jaar in plaats van 2 jaar basisgarantie bij de Calenta Ace (geldig voor elke Calenta, door de erkende installateur online geregistreerd en gefactureerd wordt naar de eindgebruiker met factuurdatum tussen 24/2/18 en 31/12/18). 

Downloads
Media
Online info
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director B2B
Remeha
Sarie Verheye
PR & Communication marketeer
Remeha
Remeha is toonaangevend producent van centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. Het Belgisch bedrijf werd opgericht in 2011 te Wommelgem (Antwerpen). Vanuit deze nieuwe thuisbasis worden meer dan 200 groothandelpunten en 600 installateurs bediend met oplossingen in gasketels, stookolieketels en hernieuwbare energie voor zowel verwarming als warmwater comfort. Remeha is in België al jaren marktleider in gas verwarmingssystemen voor grote vermogens (ziekenhuizen, sportcomplexen, scholen, kantoren en winkelcentra). Meer informatie vind je op http://www.remeha.be.