Nieuw onderzoek signaleert groot gebrek aan IoT security-besef

21-11-2018

Brussel – Nieuw onderzoek dat Trend Micro vandaag presenteert wijst uit dat 86 procent van de ondervraagde IT- en security-besluitvormers wereldwijd gelooft dat organisaties hun bewustzijn van IoT-bedreigingen moeten verbeteren. Dit gebrek aan kennis gaat gepaard met toenemende dreigingsniveaus en security-uitdagingen die gerelateerd zijn aan verbonden apparaten, waardoor organisaties groot risico lopen. De onderzoeksgroep van 1.150 IT- en security-bestuurders in organisaties wereldwijd toont een zorgwekkend gebrek aan volwassenheid op het gebied van cybersecurity wanneer zij IoT-projecten inzetten voor innovatie en digitale transformatie.

 

  • Slechts 14% van de respondenten geeft aan een compleet, organisatiebreed besef van IoT-bedreigingen te hebben
  • 37% van de respondenten geeft aan security-behoeften niet altijd te kunnen definiëren voordat IoT-oplossingen geïmplementeerd worden
  • 59% van de IoT-aanvallen op bedrijven is gericht op kantoorapparatuur
     

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat veel cyberaanvallen worden veroorzaakt door een gebrek aan security-besef”, zegt Kevin Simzer, Chief Operating Officer bij Trend Micro.Het is een stap in de juiste richting dat IT-leiders de noodzaak inzien van het vergroten van het bewustzijn binnen de organisatie. We raden zakelijke leiders aan duidelijk te erkennen welke IoT security-uitdagingen van invloed zijn op hun bedrijf en op basis daarvan te investeren om hun security-doelen te kunnen realiseren.”
 
Een gebrek aan IoT security-besef stelt bedrijven in toenemende mate bloot aan potentieel schadelijke cyberaanvallen. Uit het onderzoek blijkt dat aanvallen tegenwoordig het vaakst gericht zijn op kantoorapparatuur, gevolgd door productie-omgevingen en de supply chain. Wanneer aanvallers zich toegang verschaffen tot deze apparaten, kunnen zij ook toegang krijgen tot de achterliggende bedrijfsnetwerken om nog meer schade aan te richten.
 
Meer dan 50 procent van de ondervraagde IT- en security-besluitvormers geeft aan dat zij een aantal belangrijke functies prioriteit geven in hun security-oplossingen als het gaat om IoT security. Het monitoren van afwijkend gedrag en het beheren van kwetsbaarheden worden het meest ingezet voor het verkleinen van gevaar.
 
In aanvulling op deze specifieke mogelijkheden, raadt Trend Micro een krachtige verdedigingsaanpak voor het netwerk aan om er zeker van te zijn dat IoT-apparaten geen veiligheidsrisico’s vormen. Het bedrijf biedt voor extra bescherming ook een reeks security-oplossingen voor specifieke typen IoT-apparaten.
 
Over het onderzoek
De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op een gezamenlijk onderzoek met Vanson Bourne. Tussen 1 april en 25 mei 2018 zijn er 1.150 online interviews afgenomen onder IT- en security-besluitvormers van bedrijven met 500 of meer werknemers in vijf landen: De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan. Respondenten bekleden posities op C-level, senior management of middenmanagementniveau, en zijn werkzaam in organisaties binnen diverse sectoren zoals retail, media, financiële dienstverlening, de publieke sector en de bouw.

media


Trend Micro Research Finds Major Lack of IoT Security Awareness
andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Lien Brusselmans

Content Manager

+32 52 55 33 26
Trend Micro

Kurt Vanderhaegen

Sr. Marketing Manager Benelux

+32 15 28 51 93
Trend Micro

Trend Micro Incorporated is wereldwijde specialist op het gebied van cybersecurity-oplossingen en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde beveiliging voor datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. De producten van Trend Micro werken nauw samen om naadloos threat intelligence uit te wisselen en een connected bescherming te bieden met centraal inzicht en centrale onderzoeksmogelijkheden voor een betere en snellere bescherming. Met bijna 6.000 werknemers in meer dan 50 landen en een zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, stelt Trend Micro organisaties in staat hun connected wereld te beveiligen. Kijk voor meer informatie op blog.trendmicro.be en www.trendmicro.be