Linksys introduceert nieuwe generatie WRT-router

06-01-2014

Nieuwe WRT-router met 802.11ac-technologie, open source compatibiliteit, krachtige prestaties, groter draadloos bereik en Smart Wi-Fi Network Map

CES 2014, Las Vegas - Linksys heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aangekondigd dat het met een geüpdatet en gemoderniseerde versie komt van de best verkopende router ooit: de Linksys WRT54G. Het ontwerp van de nieuwe Linksys WRT1900AC Dual Band Wi-Fi Router is geïnspireerd door het iconische blauw-zwarte, stapelbare ontwerp van de WRT54G, maar is gemoderniseerd met krachtiger hardware. De nieuwe WRT is uitgerust met meer geheugen, de nieuwste generatie Wi-Fi technologie, een dual-core 1.2 GHz-processor, vier afneembare antennes (in plaats van de standaard drie) en eSATA- en USB 2.0/3.0-aanlsuitingen. De nieuwe Linksys WRT wordt standaard geleverd met Linksys Smart Wi-Fi-installatie, -beheerstools en -apps en is de eerste Linksys-router die zal zijn uitgerust met de Network Map-functionaliteit voor Smart Wi-Fi. Voor open source liefhebbers heeft Linksys samengewerkt met de OpenWRT-gemeenschap zodat er een open source alternatief beschikbaar zal zijn op het moment dat de nieuwe WRT beschikbaar is.

“De nieuwe Linksys WRT draadloze router wordt de meest krachtige in zijn klasse. We hebben hem technologisch zo ingericht dat hij de droom van iedere prosumer is”, zegt Mohammad Meraj Hoda, Vice President Linksys International Markets. “De lancering van de nieuwe WRT-router is een ode aan het Linksys-merk. We hebben de WRT vernieuwd omdat onze klanten om een router gevraagd hebben met dezelfde betrouwbaarheid, functionaliteit en open source-mogelijkheden, maar uitgerust met de huidige draadloze ac-technologie. De WRT1900AC is het resultaat hiervan.”

De nieuwe WRT heeft de meest krachtige specificaties van iedere beschikbare router op de markt en wordt de eerste open source-compatibele router met ondersteuning voor een dual core 1.2 GHz-processor, 4 verwijderbare en te stellen antennes, 128 MB flash geheugen en een eSATA-poort.

Krachtige prestaties zijn een som der delen:

· Open Source-compatibel
· 1x Gigabit WAN-poort
· 4x Gigabit LAN-poorten
· 1x USB 3.0-poort
· 1x eSATA/USB 2.0-poort
· 1.2GHz dual-core ARM-gebaseerde processor
· 128MB Flash
· 256MB DDR3 RAM
· 2.4GHz en 5GHz simultane dual-band
· 64/128-bit WEP
· WPA/WPA2-Personal en Enterprise
· 4 externe antennes, aanpasbaar en verwijderbaar
· FAT, NTFS, en HFS+ File System-ondersteuning
· Smart Wi-Fi
· Netwerk Topologie plattegrond
· 3 Spatial Streams
· Certificeringen: FCC, IC, CE, IEEE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Windows 7, Windows 8, DLNA 

Performance Perfected

De Linksys WRT1900AC draadloze dual band router kan snelheden halen tot 1.3Gbps* op de 5 GHz-band en tot 600 Mbps* op de 2,4 GHz-band. De combinatie van alle bovenstaande features en functionaliteit heeft Linksys in staat gesteld een krachtige router te bouwen zodat alle aangesloten apparaten kunnen functioneren zonder vertraging of buffering zoals laptops, tablets, smartphones, game consoles, mediacenters, harddisks, tv’s, computers, printers en andere ‘connected’ apparaten die nog op de markt moeten komen.

Open Source/Linux

Open source is de bron voor communities zoals DD-WRT, OpenWRT en Tomato. Zij creëren hun eigen, op maat gemaakte versies van open source-firmware voor netwerkproducten. OpenWRT-ontwikkelaars zullen worden voorzien van hardware en SDKs/APIs zodat zij kunnen starten met het maken van eigen firmware voor de WRT1900AC. OpenWRT-firmware voor de WRT1900AC staat gepland voor lancering in het voorjaar van 2014.

Antennediversiteit voor verbeterd bereik

Zoals bij alle AC1900-routers wordt data verzonden via drie spatial streams. De vier vervangbare externe antennes op de WRT1900AC-router bieden antennediversiteit doordat ze de router in staat stellen de drie beste signalen te gebruiken van de vier antennes voor het verzenden en ontvangen van data. De antennediversiteit technologie zorgt voor een groter bereik vergeleken met 3-antennesystemen, zodat alle verbonden devices de beste prestaties leveren, waar ze zich ook bevinden.

Smart Wi-Fi

Linksys Smart Wi-Fi Routers en nu ook de nieuwe Linksys WRT worden geleverd met de Linksys Smart Wi-Fi setup- en beheersoftware, en apps. Smart Wi-Fi geeft gebruikers toegang tot hun verbonden apparaten via een browser of mobile app, zodat ze eenvoudig hun thuisnetwerk kunnen beheren. Gebruikers hebben van afstand toegang tot hun thuisnetwerk via hun iOS- of Android-smartphone of -tablet. Hiermee kunnen zij de verbindingsstatus controleren van hun apparaten, gebruikers gasttoegang geven tot het internet, of ouderlijk toezicht instellen voor surfende kinderen.

Linksys lanceert op de nieuwe WRT- een nieuwe Smart Wi-Fi-functie aan genaamd Network Map. Network Map is een visuele representatie van alle apparaten die zijn verbonden met het netwerk en hoe deze apparaten zijn verbonden. Gebruikers kunnen eenvoudig een apparaat beheren door op het icoontje te klikken en instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen, draadloze frequentie kiezen, filteren op type apparaat, apparaten verwijderen van het netwerk en meer. Network Map is een eenvoudige, grafisch weergegeven manier om het thuisnetwerk te monitoren en beheren.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Linksys WRT1900AC Dual-Band Wireless-AC Router is naar verwachting beschikbaar in het voorjaar van 2014 en heeft een adviesprijs van 279,- euro.

 

*The maximum performance for wireless is derived from IEEE Standard 802.11 specifications. Actual performance can vary, and might result in lower wireless network capacity, data throughput rate, range and coverage. Performance depends on many factors, conditions and variables, including distance from the access point, volume of network traffic, environment building materials and construction, operating system used, mix of wireless products used, interference and other adverse conditions. To achieve maximum performance, routers must be paired with coordinating adapters/and or computers in both the 2.4 and 5.0 GHz band such that the maximum performance can be maximized for each GHz band.
 

media


Links
andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Desmond Thuis

PR Consultant

+32 52 55 33 26
Linksys

Mike Duin

+31 6 5252 9519
Linksys

Het Linksys-merk houdt zich al bezig met draadloze connectiviteit sinds zijn oprichting in 1988 en levert de meest innovatieve, best-in-class technologieën, ontwerpen en dienstverlening. Linksys maakt een connected lifestyle mogelijk, thuis, op het werk en onderweg. Zijn award-winnende producten maken beheer, entertainment, security en internettoegang eenvoudig dankzij innovatieve features en een groeiend applicatie- en partner-ecosysteem.

Over Linksys

Het Linksys-merk houdt zich al bezig met draadloze connectiviteit sinds zijn oprichting in 1988 en levert de meest innovatieve, best-in-class technologieën, ontwerpen en dienstverlening. Linksys maakt een connected lifestyle mogelijk, thuis, op het werk en onderweg. Zijn award-winnende producten maken beheer, entertainment, security en internettoegang eenvoudig dankzij innovatieve features en een groeiend applicatie- en partner-ecosysteem.