Intirio 2015: Raamdecoratie automatiseren is comfort en esthetiek combineren

30-01-2015

Somfy oplossingen in de kijker op Intirio 2015 (check de Contract Square): Glydea elektrische gordijnrail en Sonesse 30 RS485 motor

Zaventem/Flanders Expo (Intirio) - Raamdecoratie draagt niet alleen bij aan het esthetische aspect van een gebouw, het biedt ook het nodige comfort op het vlak van zonwering en isolatie. De automatische bediening van vouwgordijnen, jaloezieën, plissés en gordijnen helpt immers bij het beheren van natuurlijke verlichting. Hierdoor voorkom je verblinding, verminder je lichtcontrasten en pas je het licht aan om een bepaalde sfeer te creëeren. Ideaal ook voor hotels, luxewoningen of vergader- en conferentiecentra.

Projects by Somfy, de projectenafdeling van Somfy, zet op Intirio 2015 twee oplossingen in de kijker. Oplossingen die voldoen aan de eisen van de meest prestigieuze projecten: de Glydea elektrische gordijnrail en de ultra-stille Sonesse 30 RS485 motor.

Glydea elektrische gordijnrail: luxe geautomatiseerd

Elektrische gordijnrails beginnen een algemeen voorkomende voorziening 
te worden in topprojecten. “Er is dan ook wereldwijd meer aandacht voor comfort. Niet alleen eigen comfort, maar ook dat van de patiënt, bewoner, gast of werknemer. Het trekkoordjes-tijdperk is voorgoed voorbij. Somfy neemt die klus gewoon over, afzonderlijk of per groep naar elke gewenste positie. Draadloos, want tussen het bedieningspunt en de Somfy elektrische gordijnrails is geen bedrading nodig.”, vertelt Gunter Lories, departementshoofd bij Projects by Somfy in België.

Besturing van de gordijnrail kan ook automatisch plaatsvinden via een draadloze zonsensor of tijdklok die de gordijnen automatisch openen of sluiten naar een vooraf ingestelde positie. De Glydea elektrische gordijnrail wordt op maat gemaakt en is na plaatsing direct gebruiksklaar. Niet alleen is Glydea daarmee flexibel, het zorgt tevens voor een luxueuze uitstraling.

Sonesse 30 RS-485 motor: stil en compatibel

De Sonesse 30 RS485 is een ultra-stille buismotor (44 dBa) ontworpen voor het aansturen van alle vormen van raamdecoratie. De motor is uitermate flexibel: hij biedt bidirectionele seriële communicatie met andere besturingssystemen, wat de behoefte aan extra besturingspanelen of interfaces sterk vermindert. Voorts maakt de motor gebruik van de RS-485 industriestandaard, wat integratie met reeds aanwezige oplossingen aanzienlijk vereenvoudigt.

De basisbesturingen - openen, sluiten en stoppen - zijn in alle configuraties mogelijk. Bij gebruik in een RS-485 netwerk kan bijvoorbeeld elk gemotoriseerd screen of gordijn in zestien verschillende standen worden gezet. Bij gebruik van een Z-Wave netwerk loopt dit zelfs op tot 100 standen. De motor verschaft ook feedback zodat controlesystemen van derden exacte informatie krijgen over de positie van elke motor.
Voor de stroomvoorziening van deze 24 V DC motor bestaat de keuze tussen In-Wall en plug-in.

Geïnteresseerd om meer te ontdekken over de verschillende oplossingen om raamdecoratie te automatiseren? Kom ze dan zeker ontdekken op de Contract Square van Intirio 2015.
 

contact

all colors of public relations

Elke De Ridder

PR Consultant

+32 52 55 33 26
PROJECTS BY SOMFY

Gunter Lories

Manager

+32 (0)2 712 07 81
PROJECTS BY SOMFY

“Projects by Somfy” is de projectafdeling van de Somfy groep en focust op het zoeken naar de juiste oplossing op het vlak van besturingssystemen voor de niet-residentiële of utilitaire markt (waaronder ziekenhuizen, service flats, rusthuizen, scholen, hotels, ....). In België staat een 3-koppig team paraat om bouwprofessionelen – van opdrachtgever tot installateur – een passend antwoord te vinden op vragen omtrent gevelautomatisatie.