Huawei benoemt Richard Spaans tot Manager Communications & Public Affairs Benelux

06-11-2012

Brussel - ICT bedrijf Huawei Technologies heeft Richard Spaans (34) benoemd tot Manager Communications & Public Affairs. Spaans is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van mediarelaties, public relations en public affairs van Huawei in de Benelux. In zijn nieuwe functie richt hij zich met name op de holding Huawei Technologies en is hij daarnaast ondersteunend aan de business units Carrier, Enterprise en Device.

Eerder was Spaans werkzaam in de energiesector als Manager Mediarelaties & PR a.i. bij Eneco en Manager Corporate Communications bij Oxxio. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in marketing, begon Spaans zijn loopbaan bij PR bureau Sparrow & Partners.

Simon Xin, CEO van Huawei Technologies Benelux: “We zijn blij met de komst van Richard in ons team. Vorig jaar hebben we flinke stappen gezet in de Europese markt, het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van groei. Met Richard’s expertise in huis willen we onze naamsbekendheid verder vergroten als telecomleverancier voor zowel zakelijke organisaties als consumenten.”

Spaans zegt over zijn nieuwe rol: “Dit is een geweldige uitdaging. Huawei is een bijzonder ambitieus en innovatief bedrijf. We opereren al in bijna 150 landen en zijn nog lang niet klaar. Ik ga me richten op de positionering van Huawei in de Benelux en kijk ernaar uit met mijn kennis de verwachting van onze klanten en andere stakeholders te overtreffen.” 

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Desmond Thuis

PR Consultant

+32 52 55 33 26
Huawei

Richard Spaans

Manager Communications & Public Affairs

+31 20 43 00 808
Huawei

Huawei is een Chinese privaatonderneming, opgericht in 1987 door Ren Zhengfei. Het hoofkantoor bevindt zich in Shenzhen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en levert telecomnetwerken, datanetwerken, cloud computing-diensten en apparaten als tablets en smartphones. Huawei richt zich hiermee op telecom operators, bedrijven en consumenten.

Over Huawei

Huawei is een Chinese privaatonderneming, opgericht in 1987 door Ren Zhengfei met ruim 140.000 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Shenzhen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en levert telecomnetwerken, datanetwerken, cloud computing-diensten en apparaten als tablets en smartphones. Huawei richt zich hiermee op telecom operators, bedrijven en consumenten.

Financiƫle resultaten. In 2011 bedroeg de omzet van Huawei 32,4 miljard Amerikaanse dollar, dat is een stijging van ruim 11 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Op 31 december 2011 had Huawei meer dan 140.000 medewerkers wereldwijd, waarvan meer dan 62.000 werkzaam in R&D (44%). 72 procent van de Huawei medewerkers in het buitenland zijn van lokale afkomst. Huawei heeft 14 regionale hoofdkantoren, 23 R&D centers, meer dan 32 innovatiecentra en 45 trainingscentra wereldwijd. Huawei klanten bevinden zich in meer dan 140 landen.

Meer informatie: http://www.huawei.com