HTC VIVE werkt samen met Mozilla en AWS om een VR-webbrowser te lanceren

08-01-2019

Nieuwe browser integreert naadloos met Amazon Sumerian om snel websites met Virtual Reality te bouwen en te implementeren

Een van de eerste gebruikers van het platform is Fidelity Investments, een bedrijf dat consumenten helpt bij het analyseren van investeringen en uitnodigt tot samenwerken op het nieuw platform

Las Vegas, Nevada - 8 januari 2019 - HTC VIVE ™, marktleider op vlak van room-scale Virtual Reality (VR), heeft vandaag op de Consumer Electronics Show (CES) de samenwerking aangekondigd met Mozilla's Firefox, AWS Amazon Sumerian en Fidelity Investments. Door de samenwerking kunnen consumenten een meeslepende web-ervaring in VR krijgen. Firefox Reality wordt de standaard VR-browser van Vive en staat garant voor een veilige en persoonlijke ervaring.

Om web content gemakkelijk in VR om te zetten, werkt HTC Vive ook samen met Amazon Web Services (AWS), wiens Amazon Sumerian ontwikkelaars en bedrijven de nodige tools biedt om gemakkelijk VR-ervaringen te creëren en online te zetten. Op CES is Fidelity Investments het eerste bedrijf dat op het nieuwe platform een demo zal geven. Consumenten zullen het portfolio van het bedrijf in VR kunnen bekijken via een aangepaste omgeving die is gebouwd voor de nieuwe browser.

We gaan dit jaar alledaagse computertaken voor het eerst in VR brengen", aldus Michael Almeraris, Vice President Partnerships and Content, HTC VIVE. "Door de samenwerking met Mozilla en Amazon Web Services verkleinen we de kloof in Extended Reality (XR) computing, waardoor Vive-gebruikers meer content zullen krijgen, terwijl ontwikkelaars en bedrijven ook sneller content voor deze consumenten kunnen maken."

Mozilla Firefox
Vandaag is VR-surfen op het web omslachtig en moeilijk. HTC Vive wendde zich tot Mozilla's Firefox om na te denken over hoe een optimale VR-webervaring zou kunnen zijn. Deze samenwerking resulteerde in een performante browser-ervaring in VR voor snel en eenvoudig surfen. Daarnaast biedt het consumenten ook toegang tot hun favoriete websites in VR om er te winkelen, voor research, om te surfen, video's te kijken en meer. Firefox wordt de standaard internetbrowser voor Vive, Vive Pro en de nieuw aangekondigde VIVE Cosmos.

"We zijn verheugd om met Amazon en HTC samen te werken om ervoor te zorgen dat het web de beste manier is om 3D-inhoud van internet te bekijken op de beste VR-toestellen op de markt”, zegt Sean White, Chief R&D Officer, Mozilla. “We brengen Firefox Reality naar dit platform om ervoor te zorgen dat gebruikers een veilige, snelle en privé-ervaring hebben op de next-gen hardware.”

Amazon Sumerian
HTC Vive en Amazon Sumerian bundelen de krachten om web-VR in de markt te zetten. Door deze samenwerking kunnen ontwikkelaars van HTC Vive meeslepende, voor VR geoptimaliseerde websites maken, zonder dat daarvoor gespecialiseerde ervaring in programmeren vereist is. Met Sumerian kunnen ontwikkelaars snel VR-geoptimaliseerde websites ontwerpen, testen en publiceren die onmiddellijk beschikbaar zijn voor interne testers, erkende gebruikers of voor het grote publiek. Naast VR-sites plannen AWS en HTC om Sumerian naadloos te integreren met Viveport om alle VR-ervaringen op het platform te publiceren, waardoor ze sneller dan ooit beschikbaar zijn voor eindgebruikers.

"Veel sectoren maken gebruik van XR-technologieën voor een breed scala aan toepassingen, waaronder trainingssimulaties, virtuele conciërge diensten, verbeterde online winkelervaringen, virtuele rondleidingen en zoveel meer", aldus Kyle Roche, General Manager van Amazon Sumerian, AWS. "Tot nu toe vereiste het creëren van realistische XR-ervaringen dat ontwikkelaars gespecialiseerde programmeervaardigheden hadden en unieke specificaties en implementatieprocedures aanleerden, waardoor het gehele proces complex werd. Samen met HTC en Mozilla maken we het voor deze ontwikkelaars eenvoudiger om VR-toepassingen sneller te bouwen en te distribueren met enkel een browser en een URL.”

Fidelity Investments
Om het volledige potentieel van deze samenwerking te tonen, zal HTC Vive op zijn CES VR-showcase in het Wynn Hotel een case van Fidelity Investments tonen. Met het prototype van de Fidelity Investments VR-website kunnen financiële klanten zich onderdompelen in hun investeringen via nieuwe tools voor datavisualisatie. Ze zullen er ook kunnen samenwerken met andere gebruikers, zoals een familielid of hun vertrouwde adviseur.

"Bij Fidelity willen we mensen helpen een beter financieel leven te leiden. Dus we waren verheugd om de mogelijkheden van deze nieuwe technologieën te ontdekken”, zei Adam Schouela, vice-president Product Management bij Fidelity's Centre for Applied Technology. "De mogelijkheid voor een investeerder om in een virtuele omgeving samen te werken met een familielid of zijn vertrouwde adviseur, biedt nieuwe mogelijkheden voor de manier waarop consumenten in de toekomst kunnen omgaan met hun financiën.

Gebruik deze link voor persfoto's en -materiaal van alle Vive CES-nieuws.

Over HTC VIVE
VIVE is een eerste in zijn soort virtual reality-platform, gebouwd en geoptimaliseerd voor room-scale VR en levensechte interacties. Door de belofte van VR waar te maken met baanbrekende technologie en de allerbeste inhoud, heeft VIVE het sterkste ecosysteem voor VR-hardware en -software gecreëerd, waarmee VR kan worden aangeboden aan consumenten, ontwikkelaars en ondernemingen. Het VIVE-ecosysteem is opgebouwd rond de beste VR-hardware op de markt, ondersteund door VIVE X, een accelerator van 100 miljoen USD voor start-ups in VR en aanverwante technologie, VIVE, een wereldwijd platform en app store met 's werelds eerste VR-abonnementsmodel dat in meer dan 60 landen actief is, en VIVE Studios, het eigen initiatief voor de ontwikkeling en publicatie van VR-content. Ga naar www.vive.com voor meer informatie over VIVE.

Over Mozilla
Mozilla is al meer dan 15 jaar pionier en pleitbezorger van het Open Web. We creëren en promoten open standaarden die innovatie mogelijk maken en het internet als een platform voor iedereen bevorderen. Tegenwoordig gebruiken honderden miljoenen mensen wereldwijd Mozilla Firefox als webbrowser op computers, tablets en mobiele toestellen. Ga naar https://www.mozilla.org voor meer informatie.

Over Amazon Sumerian
Amazon Sumerian is een browsergebaseerde designtool van Amazon Web Services die specifiek is ontworpen voor het ontwikkelen en publiceren van AR-, VR- en 3D-toepassingen. Met behulp van Amazon Sumerian kunnen ontwikkelaars en ontwerpers fascinerende apps snel en gemakkelijk bouwen zonder dat er enige gespecialiseerde expertise in programmeren of 3D design nodig is. Belevingen gebouwd met Sumerian zijn ontworpen om in een webpagina te worden ingebed of om te bekijken op populaire hardware zoals HTC Vive en HTC Vive Pro, evenals Android- en iOS-mobiele apparaten. Ga naar https://aws.amazon.com/sumerian/ voor meer informatie.

Over Fidelity Investments
Fidelity's missie is om een betere toekomst te creëren en betere resultaten te behalen voor de klanten en bedrijven die we bedienen. Met een beheerd vermogen van 7,4 biljoen USD, inclusief beheerde activa van 2,6 triljoen USD per 30 september 2018, richten we ons op het voldoen aan de unieke behoeften van een gevarieerde groep klanten: we helpen meer dan 28 miljoen mensen hun eigen spaargeld te investeren, we helpen 23.000 bedrijven bij het beheren employee benefit-programma's, evenals aan meer dan 13.000 financiële advieskantoren beleggings- en technologie-oplossingen aan te bieden om het geld van hun eigen klanten te investeren. Fidelity, al 70 jaar een particuliere vennootschap, telt meer dan 40.000 medewerkers die zijn gericht op het langetermijnsucces van onze klanten. Ga naar https://www.fidelity.com/about voor meer informatie over Fidelity Investments.
 

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Eef Leroy

Public Relations Officer

+32 52 55 33 26
HTC

HTC Corporation streeft naar het brengen van meer glans in het leven. Als wereldwijd innovator op het gebied van van slimme mobiele devices, VR (virtual reality)-toestellen en -technologieën heeft HTC Corporation sinds zijn oprichting in 1997 bekroonde producten en primeurs op zijn naam staan, waaronder de veelgeprezen HTC U- en HTC Desire-series van hoogkwalitatieve en toonaangevende smartphones. HTC Corporation is ook leider in de VR-sector met zijn VIVE-portfolio. Het streven naar perfectie is de kern van alles wat we doen, wat leidt tot best-in-class designs en grensverleggende mobiele en VR-ervaringen voor consumenten over de hele wereld. HTC is genoteerd op de Taiwanese beurs (TWSE: 2498). Voor meer informatie: www.htc.com/be-nl