HTC introduceert ‘Exodus 1’, de early access-versie van zijn blockchain-telefoon

23-10-2018

Brussel, 23/10/2018 - HTC start vandaag de ‘early access-periode’ voor zijn eerste blockchain-telefoon de ‘Exodus 1’. Pre-orders kunnen voor het eerst geplaatst worden op www.htcexodus.com door gebruik te maken van BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum). De verwachte leveringsdatum van de pre-orders is december 2018.

De ‘Exodus 1’ heeft de premium prestaties en kwalitatief design die je mag verwachten van een HTC flagship-telefoon. HTC combineert dit met blockchain-technologie en software die nodig is om een smartphone-ervaring te bieden voor gebruikers in het nieuwe internettijdperk.

De HTC ‘Exodus 1’ bevat een veilige enclave, oftewel een volledig afgesloten omgeving op het apparaat die is afgezonderd van het Android OS (Android O). Deze veilige enclave bevat de sleutels tot je crypto-data, of dat nu valuta zijn of niet-inwisselbare tokens (NFT’s), of in de nabije toekomst zelfs al je digitale gegevens.

HTC heeft ook een uniek Social Key Recovery-mechanisme ontworpen voor het geval je telefoon gestolen of verloren raakt of voor wanneer je je keys verliest. Het is een eenvoudige en veilige manier om keys terug te vinden die kwijtgeraakt zijn in de hardware. Je bent er zo ook van verzekerd dat HTC jouw sleutels niet opslaat op een centrale plek; jij blijft altijd volledig in controle. HTC laat je een aantal betrouwbare contacten selecteren die elk een key management-app moeten downloaden. Jouw ‘seed’ wordt vervolgens gesplitst op basis van een geheim algoritme en wordt verstuurd naar de betrouwbare contacten die jij hebt geselecteerd. Op die manier heb je altijd toegang tot je valuta en andere waardevolle data.

HTC nodigt cryptografen en ontwikkelaars over de hele wereld uit om deel te nemen aan de Exodus-community om samen de kracht van deze veilige enclave te verbeteren. Als deel van de early access-periode vraagt HTC feedback en bijdragen van de community via het ‘HTC EXODUS (OFFICIAL)’ Telegram-kanaal, om de wallet en veilige storage te verbeteren .

“Het is tien jaar geleden dat HTC zijn eerste Android-telefoon presenteerde en bijna tien jaar geleden dat Bitcoin en het Genesis Block op de markt kwamen. Exodus 1 is een fundamenteel element van het crypto-internet. Wij geloven dat mobiel het belangrijkste distributiekanaal moet zijn om digitale assets en gedecentraliseerde apps hun volle potentieel te laten bereiken. We kijken ernaar uit om samen te werken met ontwikkelaars in de blockchain community om deze visie kracht bij te zetten”, zegt Phil Chen, Decentralized Chief Officer van HTC.

Een volgende stap die HTC neemt om de technologie te verbeteren is de introductie van een API waarmee third-party-ontwikkelaars de ‘Exodus 1’-hardware kunnen gebruiken om sleutels te beveiligen en transacties te ondertekenen. HTC maakt de Zion key management API en wallet SDK beschikbaar voor partners die dezelfde visie delen. Hiermee breidt het zijn blockchain-ecosysteem uit en bouwt het aan een fundament van veiligheid en vertrouwen.

HTC breidt het blockchain-ecosysteem uit door een telefoon te maken, gewijd aan gedecentraliseerde applicaties en veiligheid. Met de opkomst van Bitcoin en Ethereum is het idee van digitale schaarsheid en NFT’s geboren. De ‘Exodus 1’ is dan ook een significante eerste stap in het creëren van een platform en distributiekanalen voor creatieven die unieke digitale producten maken.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij het HTC Exodus-team, volg het nieuwe vlog van Phil Chen en zijn team en gebruik de hastag #HTCExodus op je social-kanalen.
Pre-orders voor de ‘Exodus 1’ kunnen geplaatst worden via het early access-programma op https://www.htcexodus.com/.  

De belangrijkste specificaties van de ‘Exodus 1’

  • GEHEUGEN: 6GB RAM, 128GB opslag

  • OS: Android O

  • PROCESSOR: Werkt met Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobile platform

  • DUURZAAMHEID: Stof- en waterbestendig met rating van IP68, die bescherming garandeert tot een diepte van 1,5 meter water voor 30 minuten

  • DISPLAY: 6 inch Quad HD+ display met 18:9 aspect ratio

  • CAMERA: 16MP dual hoofdcamera met hoge kwaliteitszoom.8MP dual front camera met natuurlijk Bokeh effect. Full 4K video aan 60fps

  • BATTERIJ: 3500mAh

  • PRIJS: Betaling kan in BTC of ETH

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Simon Mestdagh

Integrated Comm. Officer

+32 52 55 33 26
HTC

HTC Corporation streeft naar het brengen van meer glans in het leven. Als wereldwijd innovator op het gebied van van slimme mobiele devices, VR (virtual reality)-toestellen en -technologieën heeft HTC Corporation sinds zijn oprichting in 1997 bekroonde producten en primeurs op zijn naam staan, waaronder de veelgeprezen HTC U- en HTC Desire-series van hoogkwalitatieve en toonaangevende smartphones. HTC Corporation is ook leider in de VR-sector met zijn VIVE-portfolio. Het streven naar perfectie is de kern van alles wat we doen, wat leidt tot best-in-class designs en grensverleggende mobiele en VR-ervaringen voor consumenten over de hele wereld. HTC is genoteerd op de Taiwanese beurs (TWSE: 2498). Voor meer informatie: www.htc.com/be-nl