Fujitsu verkleint risico’s voor dienstleveranciers bij transitie naar dienstenintegrators
03/07/2018
Nieuwsfeiten:
- Fujitsu lanceert een nieuw EMEIA Service Provider Program, ontworpen voor en door zijn partners
- Het programma verkleint de risico's voor dienstleveranciers die de felle concurrentie tegemoet komen door zich om te vormen tot een dienstenintegrator en is bedoeld om nieuwe leden voor het SELECT Partner Program aan te werven
- Fujitsu gebruikt deze co-creatie als een middel om de focus te verleggen naar de 'as-a-service' klantgerichte oplossingen van de volgende generatie
- Een cloudachtig sourcingmodel voor partners met twee risicoprofielen

Fujitsu introduceert vandaag zijn nieuwe EMEIA Service Provider Program, ontworpen voor- en door zijn partners. Dit programma biedt een oplossing aan alle soorten klanten; groot en klein, waarvan op lange termijn de vraag verandert van productgerichte oplossingen naar IT-as-a-service. Fujitsu gaat hierbij samenwerken met dienstleveranciers die hun bedrijfsmodellen aanpassen aan de markt. Het nieuwe Service Provider Program is beschikbaar via het pay-as-you-use model..

Uit onderzoek van IDC1 blijkt dat algemene IT-uitgaven steeds vaker verschuiven van bedrijven naar dienstleveranciers. Het nieuwe Fujitsu Service Provider Program is ontworpen om de potentiële risico's van zo’n transitie te verkleinen, waardoor dienstverleners beter kunnen concurreren met hyperscale cloudoperators. Ook kan hierdoor het groeiende tekort aan gespecialiseerde IT-vaardigheden worden aangepakt. Fujitsu biedt dienstleveranciers twee verschillende cloudachtige sourcingmodellen met risicoprofielen gebaseerd op scenario's voor 'groei' en 'risicovermindering'. 
Dirk Vromans, CTO van WorldStream, één van Fujitsu's xSP-partners in Nederland, legt uit: "Als gevolg van dit nieuwe initiatief voor dienstleveranciers kunnen we binnen een uur nieuwe servers op maat implementeren bij klanten. Fujitsu zorgt voor die snelheid en flexibiliteit, en helpt ons zo onze leidende positie op de markt te behouden”.

Rüdiger Frickenschmidt, head of Service Provider Business en IoT bij Fujitsu EMEIA, licht toe: "Dienstleveranciers krijgen te kampen met hevige concurrentie. Het is voor hen daarom nodig de transitie naar dienstenintegrator te maken om (ook) in de toekomst succesvol en concurerend te kunnen zijn. Om het risico te beperken biedt het nieuwe Service Provider Program van Fujitsu de vereiste specialistische infrastructuur met toegang tot onze wereldwijde expertise en innovatie, zodat we samen met onze partners as-a-service oplossingen voor klanten kunnen creëren. We introduceren een flexibel model dat onze partners de kracht geeft om zich te concentreren op wat hun klanten echt nodig hebben om te winnen."

Het programma-aanbod is onderverdeeld in drie categorieën: Apps en gegevens, hybride infrastructuur en oplossingen voor de volgende generatie. Mogelijke applicatieoplossingen kunnen de modernisering van het databeveiligingsbeheer of de activering van een multitenant SAP-omgeving zijn. Onder de hybride infrastructuur valt onder meer het beheer van multi-cloud en on-premises omgevingen, de creatie van een op app-store voor multi-cloud toegangsopties of de creatie van een edge-service voor klantensites. In de toekomst kan het aanbod worden uitgebreid met op quantum computing geïnspireerde technologiën, gebaseerd op Fujitsu’s Digital Annealer.


Notes for editors
1 IDC press release, November 30, 2017: https://www.idc.com/url.do?url=/includes/pdf_download.jsp?containerId=prEMEA43262117&position=6

Downloads
Online resources
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director B2B
Fujitsu
Inès Godart
Communications Manager Benelux
Fujitsu
Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologie producten, oplossingen en diensten. Ongeveer 140.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujistu Limited (TXE: 6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,1 triljoen yen (US$ 39 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.
Fujitsu EMEIA
Fujitsu stelt klanten in staat te profiteren van digitale mogelijkheden door hen te helpen om IT en digitale innovatie in evenwicht te brengen. Fujitsu's volledige portfolio van producten, oplossingen en services biedt haar klanten een concurrentievoordeel in het tijdperk van digitale transformatie. Fujitsu telt in de EMEIA-landen (Europa-Midden Oosten, India & Afrika) meer dan 29.000 werknemers. Voor meer informatie, kunt u terecht op: http://www.fujitsu.com/fts/about/

Alle andere bedrijfs- of productnamen die hier worden vermeld, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De informatie die in dit persbericht wordt vrijgegeven, is correct op het moment van publicatie en is onderhevig aan wijziging zonder voorafgaande melding.