Fujitsu Biedt Reeks van Nieuwe Mogelijkheden voor de Productiesector op de Hannover Messe 2019

25-03-2019

Nieuwsfeiten:
- Focus op efficiëntie en optimalisatie via Fujitsu's (quantum computing geïnspireerde) Digital Annealer – waarmee producenten in staat zijn om bestaande productieprocessen in realtime te optimaliseren en een nieuwe disruptieve markt te creëren
- Demo van Connected Manufacturing die laat zien hoe Intelligent Edge-infrastructuur de cloud architectuur beter kan optimaliseren
- Anticipeer op voorspellende onderhoudsvereisten (predictive maintenance), lever realtime analyses, en effen de weg naar controlespoor (audit trail) en transactiebeheer via end-to-end supply chain intelligence
- De Intelligent Mobility showcase omvat 's werelds veiligste Over-the-Air Update-oplossing (OTA) en geavanceerde beeldoptimalisatie, die videogegevens met een factor 1000 comprimeert en zodoende enorme kostenbesparingen mogelijk maakt in gegevensoverdracht en -opslag

Brussel, 25 maart 2019– Fujitsu laat zien hoe de productiesector een reuzensprong kan maken naar baanbrekende innovatie en stapsgewijze efficiëntieverbeteringen, met een sterk gevarieerd scala aan showcases op haar stand op de Hannover Messe Industrie(HMI), die van 1-5 april 2019 plaatsvindt in Hannover, Duitsland (Hal 7, Stand E16).

Fujitsu Digital Annealer vindt directe antwoorden op productieproblemen

Één belangrijke innovatie op de beurs is Fujitsu's Quantum geinspireerde Digital Annealer, die complexe, combinatorische optimalisatieproblemen onmiddellijk oplost en daarmee een brug slaat naar de Quantum wereld, maar zonder de complexiteit en milieueffecten van quantum computers. Recente benchmarkresultaten laten zien dat de laatste 8192-bit systeem1 Digital Annealer tot 10.000 keer sneller presteert dan een commerciële oplossing die op een high-end parallel systeem draait2. De Digital Annealer kan worden ingezet als een in de cloud gehoste of lokale serviceoplossing.

Andere hoogtepunten op de Fujitsu stand dit jaar zijn onder andere een demonstratie van de mogelijkheden van de Fujitsu Advanced Image Recognition(F|AIR) oplossing voor de industriële toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) voor kwaliteitscontrole en niet-destructieve testen, naast het Fujitsu Intelligent Dashboard, een analyse- en visualisatietool voor de slimme fabriek (smart factory) die fabrikanten in één oogoplsag een realtime overzicht van hun gehele bedrijfsomgeving biedt.

De diversiteit en de praktische toepasbaarheid van de oplossingen van Fujitsu op de HMI 2019 wordt onderstreept door vier andere showcases:

  • Connected Manufacturing– Een grote horde voor fabrikanten die ambiëren om slimme fabrieken te worden is om wijdverspreide en los verbonden geautomatiseerde productieprocessen te consolideren. Fujitsu en SAP SAP Shopfloor Designer & Fujitsu INTELLIEDGE: Eenvoudig te begrijpen cloud-gebaseerde interfaces helpen om centraal gedistribueerde modellen te creëren om zo de productieautomatisering te ontwikkelen, te beheren en te distribueren.
  • Verbetering van end-to-end supply chains met Fujitsu Real-time Intelligent Connected EnterpriseDe Fujitsu Real-Time Integrated Connected Enterprise (RICE) oplossing helpt om productieprocessen en apparatuur te beheren, levert realtime analyses van hoofproblemen op fabrieks-, machine- en zelfs onderdeelniveaus, anticipeert voorspellende onderhoudsbehoeften en effent de weg voor controlespoor en transasctiebeheer.
  • Co-creatie met Fujitsu's unieke Human Centric Experience Design (HXD) methodologie– In het Fujitsu Digital Transformation Center (DTC) op de HMI hebben bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de kracht van co-creatie, waar productiespecialisten en technologie-experts van Fujitsu en partners samenkomen om specifieke uitdagingen aan te pakken gebruikmakend van Fujitsu's unieke, bewezen Human Centric Experience Design (HXD) methodologie.
  • Intelligent Mobility– deze showcase behandelt de fundamentele beveiligingsbehoefte van de nieuwe wereld van connected cars: de veilige verbinding voor gegevensoverdracht tussen auto's en tussen auto en omgeving. Fujitsu toont 's werelds veiligste Over-the-Air Update oplossing (OTA) op de HMI. OTA zal niet alleen de kosten van recalls in de automobielindustrie verminderen met op software gebaseerde toepassingen, maar ook autofabrikanten in staat stellen om nieuwe software te installeren of nieuwe functies toe te voegen in auto's, zodat het uitrollen van nieuwe bedrijfsmodellen zelfs mogelijk is nadat de auto al verkocht is. Er wordt ook een oplossing gedemonstreerd die de uitdaging aangaat van de verwerking van de enorme hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd tijdens autonoom rijden – met Fujitsu Image Data Lightening is het nu mogelijk om videodata met een factor 1000 te comprimeren. Bovendien zal deze nieuwe oplossing de beeldkwaliteit verbeteren om zo de beeldherkenning te voorzien die nodig is voor autonoom rijden.

Noot voor redacties

1Persbericht 7 maart 2019: "Fujitsu Digital Annealer Revolutioneert Probleemoplossing met Quantum Versnelling"

2De vergelijking van de prestaties werd uitgevoerd door het evalueren van het kwadratische toewijzingsprobleem (QAP) op de Digital Annealer ten opzichte van een algemeen, multi-core, Xeon multi-processor systeem. QAP betekent een gegeneraliseerde opdracht voor de inrichting van een installatie en planning van problemen in productie.

contact

all colors of public relations

Hilde De Wachter

Public relations consultant

+32 52 55 33 26
Fujitsu

Inès Godart

Communications Manager Benelux

+33 6 83 82 73 91
Fujitsu

Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologie producten, oplossingen en diensten. Ongeveer 140.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujistu Limited (TXE: 6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,1 triljoen yen (US$ 39 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.