Damovo en Mitel winnen contract IP-telefonie bij VERA

20-04-2015

Brussel / Sint-Stevens-Woluwe / Leuven - Mitel, wereldwijde aanbieder van zakelijke communicatie- en samenwerkingsoplossingen, kondigt aan dat ze samen met integrator Damovo het raamcontract IP-telefonie van VERA voor de lokale besturen van de provincie Vlaams-Brabant hebben gewonnen. Concreet zal Damovo de komende jaren de verschillende overheden in de provincie Vlaams-Brabant uitrusten met VoIP-telefooncentrales van Mitel.

De aanbesteding voor het raamcontract IP-telefonie was uitgeschreven door VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt informatica. Dit autonoom provinciebedrijf begeleidt gemeenten, OCMW’s en politiezones bij de implementatie van e-government. De raamovereenkomst geeft aan de lokale besturen de mogelijkheid om een VoIP-telefooncentrale aan te schaffen of te huren voor een periode van 3 jaar, met 2 mogelijke stilzwijgende verlengingen van telkens 1 jaar.

MiVoice Business
Integrator Damovo heeft dit raamcontract gewonnen met een voorstel waarin de focus ligt op Mitel MiVoice Business. Dit zakelijke telefoon- en Unified Communications-systeem komt tegemoet aan alle communicatiebehoeften van kleine en grote organisaties (van 5 tot 65.000 gebruikers). Door gebruik te maken van de diverse features en applicaties die MiVoice Business biedt, kunnen zij de bereikbaarheid van hun werknemers optimaliseren en de dienstverlening naar de burger verbeteren. MiVoice Business is een flexibel, eenvoudig te beheren en te implementeren platform. Een beheerder kan centraal eenvoudig meerdere MiVoice Business-systemen (verspreid over verschillende locaties) beheren via een webbrowser.

116 organisaties
Mogelijke deelnemende instanties die kunnen intekenen op het raamcontract zijn het autonoom provinciebedrijf VERA, de verschillende intercommunales in Vlaams-Brabant en de lokale overheden (met al hun onderdelen zoals OCMW’s, gemeentescholen, brandweerdiensten, politiezones, culturele centra, gemeenschapscentra, bibliotheken en autonome gemeentebedrijven) die lid zijn van de samenwerkingsverbanden van VERA. In totaal zijn er momenteel 116 publieke organisaties in de provincie Vlaams-Brabant die mogen intekenen op dit raamcontract. Dit aantal kan in de toekomst nog toenemen.

“Communicatie met de burger is de laatste jaren enorm veranderd, mede door de komst van nieuwe technologieën. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze aangeboden oplossing de diverse overheden in Vlaams-Brabant kunnen helpen om het contact met de burger efficiënter en de implementatie van e-government vlotter te laten verlopen”, vertelt Joop Jansen Managing Director van Damovo.

Informatiedag
Op 5 mei organiseert VERA in Leuven een informatiedag over de voordelen van VoIP-telefonie en het raamcontract. Geïnteresseerde overheidsdiensten uit Vlaams-Brabant kunnen zich inschrijven via www.vera.be/iptelefonie.
 

media


contact

all colors of public relations

Chris Van den Broeck

Account Director

+32 52 55 33 26
Mitel

Marieke Adama

Channel Marketing Manager Benelux

+31 (0)30 8500 043
Mitel

Ilse Vervloesem - VERA

Verantwoordelijke Communicatie en Externe Relaties

016 30 85 12
Mitel

Mitel (NASDAQ: MITL; TSX: MNW) is dé kracht achter meer dan 2 miljard verbindingen per dag en ondersteunt daarmee organisaties bij het leggen van verbindingen, samenwerken en hun klanten bedienen. Met meer dan 33 miljoen cloudverbindingen per dag is Mitel de snelst groeiende leverancier van cloudcommunicatie-oplossingen. Onze experts op het gebied van zakelijke communicatie-oplossingen ondersteunen meer dan 60 miljoen gebruikers met ruim 2500 channel partners in meer dan 100 landen. We zijn #1 in EMEA en worden door de belangrijkst industrie-analisten gezien als leider op het gebied van zakelijke communicatie.
Volg ons op Twitter: http://www.twitter.com/Mitel_BE
Ga voor meer informatie naar http://www.mitel.be

Over VERA

Het Vlaams-Brabants Steunpunt voor Informatica VERA voert het extern gerichte informaticabeleid uit van het provinciebestuur Vlaams-Brabant, dat gericht is op de verbetering van de overheidswerking voor personen, verenigingen en bedrijven.
VERA ondersteunt de lokale besturen van Vlaams-Brabant door het coördineren van samenwerking bij de invoering van e-government.
VERA maakt overleg, samenwerking en kennisdeling mogelijk om te voorkomen dat besturen apart dezelfde trajecten moeten doorlopen.
De tijd en middelen die daardoor vrijkomen, kunnen worden gebruikt om ICT beter in te zetten bij de uitvoering van het lokaal beleid. Zodoende kunnen besturen met dezelfde middelen een betere dienstverlening realiseren.
Meer informatie op http://www.vera.be

Over Damovo

Damovo levert, installeert en onderhoudt communicatieoplossingen, die zakelijke efficiëntie mogelijk maken, aan organisaties over de hele wereld. Onze klanten profiteren van 40 jaar ervaring, expertise en een uitgebreid ecosysteem van technologiepartners. Door onze adviserende aanpak (begrijpen, leveren, verbeteren) kijken we samen met onze klanten hoe communicatietechnologie hun kernactiviteiten kan ondersteunen, nu en in de toekomst. 
Ons portfolio bevat oplossingen voor Unified Communications and Collaboration, Enterprise Networks, Contact Centers, Cloud Services en Global Managed Services. 
Damovo heeft regionale kantoren en kan projecten uitvoeren in 100 landen.  Ongeacht de sector en de locatie, bieden we 2.000 klanten de tools die ze nodig hebben om continu hun business te verbeteren.
Meer informatie op http://www.damovo.com