Check Point Software kondigt CloudGuard aan: complete Gen V-cyberbeveiliging voor de cloud
08/02/2018
Nieuw cloud-securityproduct voorkomt account-hijacking en Gen V-cyberaanvallen op SaaS-applicaties en cloud-workloads

Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) introduceert de CloudGuard-productfamilie om organisaties te beschermen tegen Gen V (generatie 5)-cyberaanvallen op cloud-applicaties en infrastructuur. Check Point introduceert tevens CloudGuard SaaS dat beschermt tegen aanvallen op SaaS-applicaties (Software-as-a-Service). CloudGuard is onderdeel van de Check Point Infinity-architectuur voor uitgebreide Gen V-cyberbeveiliging voor de cloud.

De adoptie van enterprise clouds gaat steeds sneller, waardoor grotere flexibiliteit en efficiëntie wordt geboden door zowel de inzet van hybride cloud-infrastructuur, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en VMware NSX, als de migratie naar cloud-gebaseerde applicaties, waaronder Microsoft Office365, Google G-Suite, Salesforce, Servicenow. Slack, Box, Dropbox en Egnyte. Er is echter ook een toename in multi-vectoraanvallen op cloud-workloads en -applicaties, waaronder malware, en toename in account-hijacking. Volgens Check Point-onderzoek is de helft van alle inbreuken op zakelijke SaaS-applicaties het gevolg van account-hijacking.

"Beveiliging wordt voortdurend genoemd als een belangrijke belemmering voor brede enterprise cloud-adoptie", zegt Gil Shwed, CEO van Check Point. "Onze nieuwe CloudGuard-productfamilie biedt consistente en uitgebreide threat-preventie voor cloud-gebaseerde SaaS-applicaties en account-hijacking."

CloudGuard SaaS 
CloudGuard SaaS is de eerste set van technologieën die is ontworpen om geavanceerde beveiliging en threat-preventie te bieden voor Software-as-a-Service (SaaS)-applicaties. Het beschermt tevens tegen account-hijacking, dankzij de gepatenteerde (in aanvraag) ID-Guard-technologie.

De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn:
Zero-day Threat Protection: voorkomt dat APT's en onbekende zero-day malware content in SaaS-applicaties infecteren, met behulp van real-time sandboxing, ransomware-bescherming, anti-bot-technologie en real-time cloud-gebaseerde threat-data;
Identiteitsbescherming met ID-Guard-technologie (waarvoor patent is aangevraagd): identificeert en blokkeert threat-actoren of bedriegers voor toegang tot SaaS-accounts, en blokkeert ongeautoriseerde gebruikers en besmette apparaten; 
Gegevensbescherming: dwingt automatisch codering van gevoelige gegevens af, en zorgt voor het blokkeren en in quarantaine plaatsen van gevoelige bestanden die ongeautoriseerd worden gedeeld.

CloudGuard IaaS, voorheen vSEC en nu lid van het CloudGuard-portfolio, biedt geavanceerde Gen V-beveiliging / threat-preventie tegen aanvallen op infrastructuur en workloads voor alle grote, publieke en private cloud-platforms, waaronder: Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Cisco ACI, OpenStack, VMware NSX, VMware Cloud on AWS, VMware ESX, Alibaba Cloud, KVM, Hyper-V en meer.

Gen V-cyberaanvallen worden gedefinieerd als grootschalige en snel evoluerende aanvallen via mobiele netwerken, de cloud en on premises-netwerken. Deze geavanceerde aanvallen omzeilen gemakkelijk de conventionele, statische, op detectie-gebaseerde verdedigingen die tegenwoordig door de meeste organisaties worden gebruikt. Door het gedeelde eigendom van assets in de cloud tussen cloudprovider en eindgebruiker is de verantwoordelijkheid voor beveiliging vaak onduidelijk en kan dit verwarring veroorzaken. CloudGuard is de enige complete reeks cloud-beveiligingsoplossingen die zich richt op geavanceerde threat-preventie en het beschermen van enterprise cloud-applicaties, infrastructuur en gegevens tegen Gen V-cyberaanvallen.

Check Point CloudGuard IaaS is meteen beschikbaar. CloudGuard SaaS zal aan het begin van het tweede kwartaal in 2018 beschikbaar zijn. Meer informatie over Check Point CloudGuard.

 

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Eef Leroy
PR Officer
Check Point Software Technologies
Nancy Pletinck
Marketing Manager Benelux
Check Point Software Technologies
Check Point Software Technologies Ltd (www.checkpoint.com) is de grootste pure-play security leverancier wereldwijd, biedt toonaangevende oplossingen, en beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangst ratio van malware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een complete security-architectuur met zeer uitgebreide en intuïtieve beheersoplossingen, die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt. Check Point beschermt meer dan 100.000 organisaties van elke omvang. Bij Check Point beveiligen we de toekomst.