CES 2018: Somfy stelt de Somfy Outdoor Camera voor, een buitencamera die indringers afschrikt met sirene en slimme detectie

08-01-2018

Las Vegas, 8 januari 2018 - Somfy heeft op CES, de jaarlijkse hoogmis voor consumentenelektronica in Las Vegas, de meest uitgebreide bewakingscamera voor buiten voorgesteld én heeft er meteen de CES Innovation Award 2018 mee gewonnen. Dankzij zijn intelligente mogelijkheden kan de Somfy Outdoor Camera heel precies menselijke aanwezigheid nabij de woning herkennen, een notificatie sturen en een krachtige sirene activeren.

Indringers afschrikken voor ze binnen zijn

Om indringers af te schrikken heeft de Somfy Outdoor Camera een krachtige sirene van 110 dB. Zodra iemand in de buurt van de woning komt, waarschuwt de camera via de speaker dat hij/zij zich in een beveiligd gebied bevindt en kan je zelf de indringers direct aanspreken. Na een vooraf ingestelde tijdspanne wordt de sirene automatisch geactiveerd, al kan dat uiteraard ook à la minute manueel gebeuren.

Het automatisch activeren van de sirene is mogelijk dankzij de nieuwste generatie SomfyVision™-technologie. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Er is dus geen risico op vals alarm door dieren of auto’s.

Het is mogelijk om uw huis dag en nacht te monitoren in full HD, uitgerust met krachtige infrarood leds. Om de monitoring buiten te optimaliseren en om problemen door zon of schaduw te compenseren is de camera uitgerust met de High Dynamic Range-functie (HDR). Ook ‘s nachts biedt de camera optimale veiligheid met een krachtige nachtzicht-functie.

Gebruiksvriendelijke, eenvoudige en intuïtieve installatie
De Somfy Outdoor Camera kan eenvoudig in elk huis worden geïnstalleerd door hem aan te sluiten op een stopcontact of bestaand stroompunt. Het is zelfs mogelijk om de voeding van de bestaande buitenverlichting te gebruiken, die vanaf dan zelf wordt aangedreven en gecontroleerd door de camera, via de Somfy Protect-app of via de optionele Bluetooth-wandschakelaar.

De camera is ideaal voor gezinnen, vanwege de slimme activatie-functie. De camera schakelt namelijk automatisch uit wanneer iemand thuiskomt en stuurt via de app een herinnering om het alarm aan te zetten wanneer je vertrekt. Dankzij de Somfy Protect badge, de KeyFob die je kan vastmaken aan je sleutelbos, is het zelfs mogelijk om het alarm uit te zetten zonder smartphone.

Eerste verdedigingslinie
Net als bij de andere camera's in het Somfy Protect-gamma wordt een foto- of video genomen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Bovendien wordt deze video opgeslagen in de beveiligde cloud. Die kan 24 uur lang gratis bekeken en gedownload worden en bovendien kan je ook instellen dat die automatisch overgezet wordt naar een persoonlijke FTP- of Dropbox-account. Voor extra veiligheid is ook een een opname- en streamingoptie beschikbaar.

Net als alle andere producten in het Somfy Protect-assortiment heeft de buitencamera een compact ontwerp, is hij eenvoudig te installeren en te gebruiken en biedt hij een hoog niveau van beveiliging, optionele abonnementsdiensten en bescherming van privacy.

Compatibel met alle slimme woningen
De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het Somfy Protect-gamma, dat een heel scala aan preventieve beveiligingsoplossingen bevat. Een ander product is bijvoorbeeld de IntelliTAG, een intelligente sensor voor deuren en vensters die het alarm activeert bij het detecteren van de schokken of trillingen van een geforceerde inbraak.

Somfy wil haar klanten het meest uitgebreide en open aanbod op de markt aanbieden om het beheer van hun slimme woning te vereenvoudigen. De Somfy Outdoor Camera is niet alleen compatibel met TaHoma, Somfy's huisautomatiseringoplossing, maar ook met de belangrijkste Smart Home-systemen: Apple HomeKit, WorksWithNest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home.

Raoul Rodenburg, Marketing Director bij Somfy: “Met de buitencamera maken wij ons Somfy Protect-assortiment nog completer en bieden wij gebruikers de mogelijkheid hun woning ook van buiten te beschermen. Het innovatieve karakter, het compacte ontwerp en de compatibiliteit met de belangrijkste smart home-systemen maakt de camera toegankelijk voor een breed publiek. We zijn er dan ook trots op dat we de CES Innovation Award in ontvangst mochten nemen en kijken er naar uit om vanaf de zomer gebruikers met deze camera een veilige ervaring te geven.

Beschikbaarheid
De Somfy Outdoor Camera zal vanaf de zomer van 2018 beschikbaar zijn in wit of antraciet aan een adviesprijs van 249 euro.
Voor meer informatie: https://www.somfy.be/nl-be/protect

Technische specificaties
Detectie, waarschuwingen en afschrikking:

 • Intelligente detectie van op 8 meter door SomfyVisionTM
 • Geïntegreerde sirene van 110 dB met aanpasbaar gedrag
 • E-mailwaarschuwingen en pushmeldingen
 • Beelden worden gedurende 24 uur gratis opgeslagen op de Somfy Cloud
 • Activatie en deactivatie door een badge, via de Somfy Protect-app of geolocatie van de smartphone

Video en audio:

 • Full HD-afbeeldingen (1080p)
 • HDR-functie
 • Heldere nachtvisie tot op 8 meter
 • Groothoek lens 130° (DFOV)
 • Microfoon en luidspreker (2W) met full duplex intercomfunctie
 • Zoom 8x

Installatie en connectiviteit:

 • Installatie door aansluiting op stopcontact of via bestaande buitenverlichting
 • WiFi 2.4 Ghz draadloze verbinding b / g / n geoptimaliseerd voor gebruik buitenshuis
 • Bluetooth 4.0 voor installatie en compatibiliteit met badges voor het activeren en deactiveren van het alarm

Gegevensbeveiliging en privacy

 • 2048-bit SSL / TLS gecodeerde videostreams
 • Video-opnames gecodeerd in AES-256
 • Privacyfunctie geactiveerd vanaf de installatie

Compatibiliteit en vereisten

 • Android, iOS
 • Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, IFTTT
 • IP 54 weersbestendig 

contact

all colors of public relations

Annelies De Becker

Content manager

+32 52 55 33 26
SOMFY

Margreet van Kinschot

Communications Somfy Benelux

+31 23 5544 900
SOMFY

Somfy is in meer dan 45 jaar uitgegroeid tot de marktleider van gemotoriseerde oplossingen en specialist in Smart Home producten voor in en rondom het huis. Somfy is erkend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting voor huizen en gebouwen.

Smart Home van Somfy stelt gebruikers in staat handmatig of automatisch elektrische apparaten te bedienen, thuis of van welke plek dan ook. Wereldwijd is Somfy in 59 landen actief en hebben Somfy producten hun betrouwbaarheid bewezen bij miljoenen consumenten.
Meer informatie is te vinden op www.somfy.be.