Belg zet rolluiken (nog steeds) in top 3 van systemen ter bevordering van het veiligheidsgevoel

28-02-2018

Gevoel van onveiligheid bekruipt ons het meest tijdens de koude wintermaanden

Zaventem, 26 februari 2018 - Niet alle Belgen associëren de winter met gezelligheid: bijna 36 procent voelt zich in dit seizoen het minst veilig in en rond huis. Opvallend is wel dat bijna 1 op 3 Belgen (nog steeds) hun rolluiken beschouwen als een oplossing tegen dat gevoel van onveiligheid. Dat blijkt uit een representatieve studie bij meer dan 1.000 Belgen, uitgevoerd door Direct Research in opdracht van Somfy, marktleider en specialist in huisautomatisering.

Lang leve de rolluiken tijdens de winter

Bijna 36 procent van de Belgen voelt zich in en rond huis het minst veilig in de winter. Gelukkig zijn er heel wat systemen om dat gevoel van onveiligheid te verminderen of zelfs volledig weg te nemen. De meest populaire systemen in België om de veiligheid te bevorderen, zijn het brandalarm en de rookmelder (59 procent). Geen grote verrassing, aangezien die toestellen in ons land voor meer en meer woningen verplicht worden. Verrassender is dat bijna 1 op 3 Belgen (31 procent) hun rolluiken beschouwen als ‘een systeem om hun veiligheid te bevorderen’, gevolgd door het huisalarm (23 procent) en de bewakingscamera (16 procent).

Investeren in slimme oplossingen

Er zijn al heel wat slimme geautomatiseerde veiligheidsoplossingen op de markt, zoals slimme alarmsystemen, slimme toegangspoorten en slimme bewegingsmelders. Hoewel die producten zorgen voor extra controle en gemoedsrust blijft het momenteel bij veel Belgen een ver-van-hun-bed-show.

Slechts 1 op 2 Belgen is vandaag bereid te investeren in een product dat de veiligheid van hun huis bevordert. De producten waarin de meesten willen investeren, zijn het huisalarm (46 procent), de bewakingscamera (43 procent) en slimme deursloten. Klein man/vrouw-verschil: mannen dromen eerder van bewakingscamera’s (46 procent), vrouwen van huisalarmen (49 procent).

Investeren in een efficiënt alarmsysteem dat je vanop afstand kan activeren en checken geeft je controle waar je ook bent. Eindelijk heb je een extra oog dat thuis alles haarscherp in de gaten houdt en jou direct informeert als er wat mis is. Veel inbraken vinden op klaarlichte dag plaats, maar dankzij slimme oplossingen kan je onaangename verrassingen voorkomen”, vertelt Remco Devilee van Somfy.

 

Voor meer informatie of een interview met een Somfy expert kan u ons altijd contacteren via somfy@whizpr.be of 052 55 33 26. 

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Annelies De Becker

Content manager

+32 52 55 33 26
SOMFY

Margreet van Kinschot

Communications Somfy Benelux

+31 23 5544 900
SOMFY

Somfy is in meer dan 45 jaar uitgegroeid tot de marktleider van gemotoriseerde oplossingen en specialist in Smart Home producten voor in en rondom het huis. Somfy is erkend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting voor huizen en gebouwen.

Smart Home van Somfy stelt gebruikers in staat handmatig of automatisch elektrische apparaten te bedienen, thuis of van welke plek dan ook. Wereldwijd is Somfy in 59 landen actief en hebben Somfy producten hun betrouwbaarheid bewezen bij miljoenen consumenten.

Meer informatie is te vinden op www.somfy.be.