ASPEX maakt 250,000 euro vrij voor ISV Transition Fund

14-10-2014

Bedrijven die naar SaaS willen overstappen, krijgen infrastructuur, technische en commerciële ondersteuning ter beschikking

Antwerpen - De Belgische Software as a Service (SaaS)-specialist ASPEX lanceert vandaag het ISV Transition Fund. Met dit initiatief wil ASPEX softwareontwikkelaars en ISV’s helpen om de overstap te maken van een traditionele legacy toepassing naar een SaaS-oplossing. Het bedrijf stelt hiervoor zowel de infrastructuur ter beschikking als technische en commerciële begeleiding van deze transitieprojecten.

ASPEX’s ISV Transition Fund wil ISV’s en softwareontwikkelaars op weg naar SaaS begeleiden en hun traject versnellen”, zegt Tim Colman, ASPEX’s Business Expert voor het ISV Transition Fund. “Een bestaand softwarepakket ombouwen naar een SaaS-product kan een stevige uitdaging zijn, waarbij heel wat mankracht en technische kennis komt kijken, om nog te zwijgen van de benodigde infrastructuur. Met dit ISV Transition Fund wil ASPEX een steentje bijdragen aan de modernisering van het Belgische softwarelandschap.”

250.000 euro investering

Om de ISV’s en softwareontwikkelaars op weg te helpen heeft ASPEX onder meer een infrastructuur ter beschikking gesteld ter waarde van 250.000 euro. “Op dit platform kunnen ze in alle vrijheid experimenteren en hun productversies testen”, zegt Tim Van Broekhoven, Technical Expert voor ASPEX’s ISV Transition Fund. Het platform is gebaseerd op Microsoft Azures cloudontwikkelomgeving.

Naast de infrastructuur kunnen ontwikkelaars en ISV’s ook rekenen op technische en commerciële begeleiding, op basis van beschikbaar cijfermateriaal en van vergelijkbare succesverhalen. De commerciële begeleiding bestaat uit het opbouwen van de ‚value proposition’ met onder andere strategie, prijszetting, sales aanpak, migratie van bestaande gebruikers en opvolging van de verschillende fases in het aankoopproces.

Keuze uit ASP en SAAS

Voor de technische ondersteuning kan de ISV of ontwikkelaar kiezen uit twee opties, licht Tim Van Broekhoven toe: “ISV’s die kiezen voor het SaaS-pad, kiezen voor het bouwen van een web applicatie. Zij kunnen hierbij rekenen op begeleiding bij de opzet en uitbouw van hun testomgeving, zodat ze meteen hun applicatie en bijhorende hosting platform perfect op elkaar kunnen afstemmen. Zo kunnen ze maximaal profiteren van alle voordelen die cloud computing te bieden heeft: pay-what-you-use, hoge betrouwbaarheid en een uitbreidbare infrastructuur.”

Voor ISV’s die hun ‘reeds bestaande’ applicatie vanuit het datacenter willen hosten in een ASP-model, biedt ASPEX technische ondersteuning via een Software Cloud Assessment”, vervolgt Tim Van Broekhoven, “Hierbij wordt hun software uitvoerig doorgelicht op criteria zoals multi-tenancy, authenticatie en optimalisatie van achterliggende systemen. Op basis hiervan worden concrete aanbevelingen geformuleerd rond prioriteiten en het migratietraject.

Vrijblijvende test

ASPEX’s ISV Transition Fund verbindt de deelnemers achteraf nergens toe, benadrukt Tim Colman: “Een transitieproject start altijd met een meeting ter kennismaking. De ISV stelt hier zijn bestaand product, doelgroepen en SaaS-plan voor. Als het project in aanmerking komt voor het SaaS Transition Fund, wordt er gestart met een traject van een jaar met een evaluatie na 6 maanden. Na afloop van de begeleiding is de ISV vrij in de keuze van zijn hosting partner.”

Meer informatie over ASPEX’s ISV Transition Fund: www.transition.aspex.be

media


Online info
Sociale media

contact

all colors of public relations

Elke De Ridder

PR Consultant

+32 52 55 33 26
ASPEX

Tim Colman

Customer en Marketing Information Manager

+32 32 20 28 44
ASPEX

ASPEX, onderdeel van de SD Worx groep, is een Application Service Provider (ASP) die ISV’s en VAR’s ondersteunt in het online ter beschikking stellen van hun software aan KMO’s en grote Europese ondernemingen. Het bedrijf is dé Belux referentie op het vlak van hosted Microsoft Dynamics. ASPEX is Microsoft Gold partner en Microsoft Software en Services Incubation Center gecertificeerd. Bij het Antwerpse bedrijf, opgericht in 2002, zijn 19 mensen werkzaam. Het telt gerenomeerde bedrijven waaronder Kluwer, SDE, SD Worx, Protime en Syneton tot zijn klanten.

Over ASPEX

Aspex, onderdeel van de SD Worx groep, is een Application Service Provider (ASP) die ISV’s en VAR’s ondersteunt in het online ter beschikking stellen van hun software aan KMO’s en grote Europese ondernemingen. Het bedrijf is dé Belux referentie op het vlak van boekhoudsoftware en hosted Microsoft Dynamics. Aspex is Microsoft Gold partner en Microsoft Software en Services Incubation Center gecertificeerd. Bij het Antwerpse bedrijf, opgericht in 2002, zijn 30 mensen werkzaam. Het telt gerenommeerde bedrijven waaronder Kluwer, SDE, Sphinx-IT, Astena,SD Worx, Protime en C-Logic/Unit4 tot zijn klanten.