ASPEX koppelt eigen datacenter aan publieke cloud van Microsoft Azure

22-05-2014

Nieuw hybrid cloudmodel biedt klanten meer flexibiliteit, snelheid en scherpere prijs

Antwerpen  - Met de link naar het Microsoft Azure platform, breidt Software as a service specialist ASPEX de slagkracht van zijn eigen datacenter gevoelig uit. Het resultaat is een aanbod van private en publieke cloudtoepassingen in één dienstenpakket verenigt.

Klanten kunnen vanaf nu zowel genieten van de veiligheid en beheersbaarheid van private cloudoplossingen als profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van publieke cloudoplossingen. “Ideaal voor bedrijven die eerst kiezen voor een voorzichtige aanpak en hun eigen datacenter aan dat van een service provider koppelen. Eens de drempelvrees is weggenomen, kan de volgende stap gezet worden, die van private naar hybride cloud.” verklaart Petro Aerts, business unit manager ASPEX België.

Cloud à la carte

De bewegingsvrijheid van publieke cloudtoepassingen zorgt voor een totale ommekeer in hoe ASPEX oplossingen ontwikkelt. Waar het vertrekpunt voorheen steevast bij een vaststaand en gelimiteerd aanbod lag, vertrekt het bedrijf nu vanuit iedere afzonderlijke klantvraag. Het Microsoft Azure platform laat toe hybrid oplossingen te bouwen op maat van elke nieuwe uitdaging.

Organisaties vragen niet alleen meer flexibiliteit in cloudoplossingen. Je moet als service provider ook steeds sneller projecten opleveren en handig kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Daarom zetten we bewust in op hybrid cloud. Een ruimere menukaart zeg maar, met een suggestie voor zowel grote als kleine hongertjes.”, benadrukt Petro.

Impact op prijszetting

Een laatste, niet onbelangrijk aspect is de impact van het hybrid-model op de prijszetting. Uiteraard hebben snellere ontwikkelingscycli een positief effect op de totale kost. Bovendien kan ASPEX als service provider met Microsoft Azure oplossingen bouwen op een sterk en modulair platform. Hierdoor houdt het bedrijf de achterliggende kosten strak onder controle, wat zich opnieuw vertaalt in een aantrekkelijker prijskaartje voor eindklanten. “Een win-win voor iedereen”, concludeert Petro. 

media


Online info
andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Elke De Ridder

PR Consultant

+32 52 55 33 26
ASPEX

Tim Colman

Customer en Marketing Information Manager

+32 32 20 28 44
ASPEX

ASPEX, onderdeel van de SD Worx groep, is een Application Service Provider (ASP) die ISV’s en VAR’s ondersteunt in het online ter beschikking stellen van hun software aan KMO’s en grote Europese ondernemingen. Het bedrijf is dé Belux referentie op het vlak van hosted Microsoft Dynamics. ASPEX is Microsoft Gold partner en Microsoft Software en Services Incubation Center gecertificeerd. Bij het Antwerpse bedrijf, opgericht in 2002, zijn 19 mensen werkzaam. Het telt gerenomeerde bedrijven waaronder Kluwer, SDE, SD Worx, Protime en Syneton tot zijn klanten.

Over ASPEX

Aspex, onderdeel van de SD Worx groep, is een Application Service Provider (ASP) die ISV’s en VAR’s ondersteunt in het online ter beschikking stellen van hun software aan KMO’s en grote Europese ondernemingen. Het bedrijf is dé Belux referentie op het vlak van boekhoudsoftware en hosted Microsoft Dynamics. Aspex is Microsoft Gold partner en Microsoft Software en Services Incubation Center gecertificeerd. Bij het Antwerpse bedrijf, opgericht in 2002, zijn 27 mensen werkzaam. Het telt gerenommeerde bedrijven waaronder Kluwer, SDE, Sphinx-IT, Astena,SD Worx, Protime en C-Logic/Unit4 tot zijn klanten.