Antwerps IoT-bedrijf Rombit wint Fujitsu Start-up Award 2017
13/11/2017
De Belgische start-up Rombit is niet met lege handen teruggekomen van het Fujitsu Forum in München. Een jury van meer dan 10.000 bezoekers gaf namelijk de Fujitsu Start-up Award 2017 aan het Antwerpse bedrijf, dat smart industry- en smart city-oplossingen ontwikkelt met behulp van Internet of Things-technologie.

De Belgische start-up Rombit is niet met lege handen teruggekomen van het Fujitsu Forum in München. Een jury van meer dan 10.000 bezoekers gaf namelijk de Fujitsu Start-up Award 2017 aan het Antwerpse bedrijf, dat smart industry- en smart city-oplossingen ontwikkelt met behulp van Internet of Things-technologie.

De meer dan 10.000 bezoekers van het Fujitsu Forum in München beslisten op 8 en 9 november welk bedrijf de award voor ’Start-up van het Jaar’ kreeg. Ze konden kiezen uit vijf start-ups, die allemaal uitgebreid de kans kregen om hun projecten voor te stellen: de Nederlandse bedrijven Argu en ConnectedCare, de Belgische bedrijven NRGcoin en Rombit en de Duitse start-up 5Analytics.

Wat de vijf gemeenschappelijk hebben, is dat ze allemaal proberen om, via digitale transformatie, ons dagelijks leven eenvoudiger te maken. De jury koos voor het Antwerpse IoT-bedrijf Rombit, omdat zij meer bieden dan enkel een product of een dienst en omwille van hun unieke oplossingen voor de uitdagingen waar bedrijven en overheden vandaag mee geconfronteerd worden.

Referentie voor industriële IoT-toepassingen
Rombit is in zijn vijfjarige bestaan een echte referentie voor industriële Internet of Things-toepassingen geworden. Het bedrijf ontwikkelt smart industry- en smart city-oplossingen met behulp van Internet of Things-technologie en helpt op die manier bedrijven en overheden om efficiënter te werken. Het bedrijf is onder meer bekend van de slimme, digitale parkeerborden A Sign, die elektronische schermpjes hebben in plaats van een krijtbordje om data op te schrijven. Rombit heeft projecten lopen bij Stad Antwerpen, DEME, Brabo, Agora, PSA, Innogy en nog veel meer.

In 2016 haalde Rombit trouwens een investering van 10 miljoen dollar binnen, meteen goed voor een van de grotere kapitaalrondes in de Belgische start-upwereld. Het bedrijf heeft ondertussen al zestig medewerkers in dienst. Begin dit jaar opende het bedrijf een satellietkantoor in Singapore.

Meer informatie over de Fujitsu Start-up Awards en de 5 genomineerde bedrijven vind je hier

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Chris Van den Broeck
Senior Advisor Integrated Communications
Fujitsu
Inès Godart
Communications Manager Benelux
Fujitsu
Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologie producten, oplossingen en diensten. Ongeveer 155.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujistu Limited (TXE: 6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,5 triljoen yen (US$ 40 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.
Over Fujitsu EMEIA
Fujitsu stelt klanten in staat te profiteren van digitale mogelijkheden door hen te helpen om IT en digitale innovatie in evenwicht te brengen. Fujitsu's volledige portfolio van producten, oplossingen en services biedt haar klanten een concurrentievoordeel in het tijdperk van digitale transformatie. Fujitsu telt in de EMEIA-landen (Europa-Midden Oosten, India & Afrika) meer dan 29.000 werknemers. Voor meer informatie, kunt u terecht op: http://www.fujitsu.com/fts/about/

Alle andere bedrijfs- of productnamen die hier worden vermeld, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De informatie die in dit persbericht wordt vrijgegeven, is correct op het moment van publicatie en is onderhevig aan wijziging zonder voorafgaande melding.