Newsroom

 

Gisterenavond verzamelden 15 moedige intellectuele durvers in een gezellig restaurantje aan de rand van Heverlee. Het begin van een goedlachse en gezellige avond. Eens de cava in de man of vrouw, stelde de meest onschuldige hand die we op dat moment konden vinden, de teams samen. En dan ging het in colonne (op 3 na toch ;-) naar de Telindus gebouwen, waar 23 teams zich verzameld hadden voor dé Quiz van het jaar. 

Zelf maakte ik deel uit van het PetaWhizpr team: een bont gezelschap dat van alles een beetje wist, een Erica die ons bij de les hield en ervoor zorgde dat de juiste antwoorden in het juiste vakje terechtkwamen, maar dat vooral de kunst verstond om praktisch met IT om te gaan. ;-) 

Het was soms wat zoeken om de linken te vinden tussen IT en sport, film, cultuur of muziek. Maar het waren vooral de hardcore IT vragen van Guy Kindermans die ons kopbrekers bezorgden. Naarmate de avond vorderde, werden zijn vragen al eens op een zucht ontvangen ;-)

Gezien het kruim van de IT experten die avond aanwezig, namen we, met een vleugje verbazing en trots later op de avond onze prijs voor ‘hoogst scorende PR bureau’ in ontvangst. Ook al verdween onze score in het niets bij die van de échte winnaars van de avond: de Vrijlansiers. 

Moe, maar met een goed gevoel keerden we huiswaarts. Het was plezant én de opbrengsten van de avond gingen naar een goed doel: De Sint-Maria Basisschool in Antwerpen. Zij hebben een aantal projecten geïnitieerd die hun leerlingen (en ouders) bijbrengen hoe om te gaan met ICT en het internet. Niet alleen als tool om bij te leren, maar ook als tool tot zelfexpressie.
 

Aan alle Whizpr teamleden: bedankt voor jullie enthousiasme, teamspirit en humor ! :-)

Share now