integrated communications

Newsroom

 

Als je net het nieuwste interactieve whiteboard van Smart Technologies mogen aankondigen hebt in een persbericht, dan wil je natuurlijk ook weten wat de gebruiker er mee doet.

Ik praatte met een leraar Frans aan het Athenée Provincial in Morlanwelz. Sinds februari dit jaar maakt hij, met groeiend enthousiasme, gebruik van een whiteboard. Het laat hem toe zijn leerlingen veel intenser te betrekken bij de les.

Door visueler te werken, houdt hij de aandacht van zijn leerlingen makkelijker vast. Huiswerk en toetsen worden ingescand en klassikaal besproken, waardoor de klas als groep interageert en er samen naar een juiste oplossing wordt gezocht. Door teksten uit boeken op het scherm te projecteren en hierop aantekeningen te maken, verloopt het analyseren ervan veel vlotter. Bij afwezigheid van een leerling, wordt de les opgenomen, zodat de leerling deze nadien kan bekijken. Op die manier wordt achterstand makkelijker ingehaald.

Daar bovenop geeft hij aan dat zijn lessen als plezanter ervaren worden door zijn leerlingen. Een whiteboard geeft dus ook je imago een boost ;-)

 

Share now