VMware: eerste unified end user experience-, beheer- en security-oplossing voor alle endpoint-platformen
31/08/2017
● Workspace ONE zet traditioneel Windows om in cloud-dienst voor de digital workspace met VMware Horizon
● Nieuwe Workspace ONE Intelligence-dienst versterkt inzicht, planning en automation binnen de digital workspace
● inclusief Windows, macOS, Chrome OS, iOS en Android

VMworld 2017 US, Las Vegas / Zavemtem - VMware, Inc. (NYSE: VMW) kondigt nieuwe innovaties aan die van VMware Workspace ONE powered by AirWatch de eerste oplossing in de markt maken die unified end user experience, beheer en security biedt voor alle endpoint-platformen. Klanten kunnen met uitsluitend Workspace ONE als oplossing unified endpoint management (UEM) mogelijk maken en de eindgebruikerservaring over alle endpoint-platformen verenigen, inclusief Windows, macOS, Chrome OS, iOS en Android. Daarnaast biedt de oplossing integratie van application programming interfaces (API’s) van grote endpoint-platformleveranciers, zodat klanten bij kunnen blijven met de laatste innovaties op het gebied van devices en applicaties.

Workspace ONE is het eerste digital workspace-platform in de markt dat AirWatch endpoint-beheertechnologie integreert met de identiteit van de eindgebruiker om een consumer-simple ervaring te leveren met enterprise-class security. De oplossing breidt tevens dezelfde ervaring en security van traditionele Windows-omgevingen uit met VMware Horizon virtuele applicatie- en desktoptechnologie.

Mobiele ervaring, beheer en security op Windows-, macOS- én Chrome OS-platformen
Workspace ONE biedt een moderne aanpak en levert een veilige, volledige self-service-ervaring aan eindgebruikers van onboarding tot dagelijkse productiviteit, vergelijkbaar met een mobiele ervaring. Medewerkers kunnen een nieuwe laptop nu in slechts minuten in gebruik nemen, dankzij out-of-the-box aanmelding en self-service applicaties. Deze nieuwe aanpak elimineert het complexe, kostbare en foutgevoelige desktopbeheermodel en versterkt de security dankzij de mogelijkheid devices realtime in quarantaine te zetten en te updaten vanuit de cloud. Eenzelfde ervaring en security-model is ook beschikbaar voor Windows 10 en macOS met Workspace ONE.

Workspace ONE biedt tevens cloud-gebaseerde peer-to-peer (P2P) software-distributie technologie om grote applicaties op afstand te installeren op gedistribueerde pc’s op grote schaal. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat kostbare servers op bijkantoren niet langer nodig zijn, evenals het infrastructuurbeheer daarvan.

Daarnaast is Workspace ONE de eerste oplossing die Chrome-devices kan beheren, waardoor dit het eerste digital workspace-platform in de markt is voor iOS, Android, Windows 10, macOS en Chrome OS. Partners als HP ondersteunen de oplossing met hun HP device-as-a-service-aanbod (DaaS) dat gebruik maakt van Workspace ONE.

Transformatie van Windows met behulp van moderne service delivery-architectuur
Horizon 7
, geïntegreerd met VMware Cloud Foundation en Dell EMC VDI Complete met Horizon Apps, maakt de infrastructuur elastisch door compute, storage, networking en infrastructuurbeheer te integreren. Dit elimineert de noodzaak voor deep planning en operationele zichtbaarheid voor infrastructuurcomponenten. Samen met Horizon Cloud hebben klanten nu keuze uit elastische infrastructuren, zowel on-premise als cloud. Bovendien kan het beheer van Windows-desktops en -applicaties worden geautomatiseerd met het VMware Just in Time-beheerplatform (JMP) en een technologie-preview die JMP-platformtechnologie (Instant Clone, VMware App Volumes en User Environment Manager) integreert in één console die het beheer nog verder vereenvoudigt.

Omarm Office 365 snel en met een betere ervaring en security
Klanten willen snel gebruik kunnen maken van Office 365, maar worden geconfronteerd met ingewikkelde provisioning en de uitdaging van het leveren van veilige ervaringen over alle endpoint-platformen. Workspace ONE geeft klanten nu de mogelijkheid security policies en data loss prevention (DLP) te versterken en beheren naast al hun applicaties en devices.

Workspace ONE Intelligence - slimme en werkbare inzichten
De hedendaagse mobiele manier van werken creërt uitdagingen voor de IT afdeling als het gaat om inzicht krijgen in gebruikspatronen van applicaties en devices en het maken van geïnformeerde beslissingen. VMware Workspace ONE Intelligence is een nieuwe add-on voor Workspace ONE die uitgebreide inzichten en geautomatiseerde acties levert om planning te versnellen, security te versterken en eindgebruikerservaring te verbeteren. Inzicht in applicatie-installaties, -gebruik, device security en eindgebruikerservaring helpt IT de prestaties en security van hun digital workspace-omgevingen te begrijpen. Daarnaast stelt een ingebouwde rules engine klanten in staat acties te automatiseren voor real-time security- en performance-optimalisatie, eerder nog niet mogelijk binnen legacy-modellen.

Beschikbaarheid en prijzen
Updates voor Workspace ONE, Horizon 7 met Cloud Foundation en Dell EMC VDI Complete met Horizon Apps komen naar verwachting algemeen beschikbaar in Q3 FY18.

Algemene beschikbaarheid voor Workspace ONE Intelligence wordt verwacht in Q4 FY18. 

Downloads
VMworld Nieuws
Logo
 
Contact
Whizpr
Chris Van den Broeck
Senior Advisor Integrated Communications
VMware
Ann Steyaert
Marketing manager BeLux
VMware
VMware, wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en zakelijke mobiliteit, helpt klanten hun digitale transformatie te versnellen om concurrentieel te zijn in de snel veranderende markt van vandaag. VMware stelt organisaties in staat een software-defined aanpak van business en IT te beheersen met zijn cross-cloud-architectuur en oplossingen voor het datacenter, mobiliteit en security. VMware behaalde in 2016 een jaaromzet van 7,09 miljard dollar, is gevestigd in Palo Alto en heeft meer dan 500.000 klanten en 75.000 partners wereldwijd. Om de Benelux-markt te bedienen, heeft VMware kantoren in Utrecht, Brussel en Cork. Kijk voor meer informatie op www.vmware.com/be.