Virtual Reality visionairen viseren VN doelstellingen en klimaatacties voor HTC Vive’s “VR FOR IMPACT”
21/04/2017
HTC Vive viert Dag van de Aarde met de bekendmaking van de eerste begunstigden van subsidies uit zijn $10 miljoen programma voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties; één van de projecten: lancering van de eerste VR satelliet in de ruimte later dit jaar

HTC VIVE™, de leider in room-scale Virtual Reality (VR), kondigt vandaag de namen aan van de eerste begunstigden van hun subsidieprogramma VR for Impact programma. VR for Impact is Vive’s engagement om 10 miljoen US dollar vrij te maken voor het stuwen van VR content en technologieën die bewustmaking verhogen en een positieve impact genereren ter ondersteuning van de Doelstellingen van de Verenigde Naties voor Duurzame Ontwikkeling. Vive viert de Dag van de Aarde met de bekendmaking van projecten van drie partijen met een unieke visie op hoe VR kan bijdragen tot de specifieke doelstellingen van de VN voor onze planeet, zoals “Climate Action” en “Zero Hunger.” Enkele van deze projecten zijn SpaceVR, de eerste virtual reality lancering van een satelliet in de ruimte later dit jaar, Tree, een creatief ontworpen levensecht perspectief op ontbossing, en The Extraordinary Honey Bee, een gezamenlijk project met Häagen-Dazs®, Reach Agency en SPECTACLE om meer mensen bewust te maken van de daling van het aantal bijen. Alle projecten die subsidies ontvangen van VR for Impact zullen beschikbaar zijn op Viveport, HTC’s app store voor VR. 

Wij geloven dat virtual reality en de ‘immersive’ ervaringen die hiermee worden gemaakt positief kunnen bijdragen tot het overwinnen van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid te kampen heeft,” zegt Rikard Steiber, President van Viveport bij HTC Vive. “Wij verwelkomen de eerste begunstigden van subsidies uit het VR for Impact programma: zij zullen tonen dat VR een krachtig instrument is in het onder de aandacht brengen van de 17 Doelstellingen van de VN rond Duurzame Ontwikkeling, en welke dag konden we beter uitkiezen dan de Dag van de Aarde om deze projecten bekend te maken met drie unieke visies om de planeet te helpen.” 

Het volledige Engelstalige persbericht vind je hier.

Meer info over Vive for Impact

Download hier beeld- en videomateriaal.

Downloads
Media
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director Integrated B2B Communications
Vive
VIVE is een uniek virtual reality platform ontwikkeld door HTC en Valve voor de complete immersie in een virtuele wereld. Vive is vanaf het begin ontworpen voor room-scale VR en levensechte interactie: Vive maakt met baanbrekende technologie en de beste content zijn VR belofte waar. Sinds zijn aankondiging in 2015, kreeg Vive erkenning met honderden awards en lovende kritiek. VIve eigenaars kunnen ook content aankopen en ontdekken via Viveport, de app store voor VR. Bezoek www.vive.com of www.viveport.com voor meer informatie.