Specialisten in audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen bundelen hun krachten
14/09/2017
Avedon Capital Partners neemt VisionsConnected en Viju over om een wereldwijde speler in audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen te creëren

Amsterdam en Stavanger — Avedon Capital Partners maakt bekend dat het Viju en VisionsConnected heeft overgenomen. Zijn ambitie is om de twee bedrijven samen te voegen tot een vooraanstaande wereldwijde speler in de markt voor visuele samenwerking met een specialisatie in het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de ondersteuning van fysieke en virtuele vergaderomgevingen voor wereldwijde klanten met een strategische behoefte aan audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen.

Het gecombineerde bedrijf bedient momenteel bedrijven en instellingen in de publieke sector in ruim 100 landen. Het heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en zal zijn klanten blijven bedienen vanuit diverse vestigingen in EMEA, de Verenigde Staten en de regio Asia Pacific. Naar verwachting zal in het begin van 2018 een nieuwe merkidentiteit worden geïntroduceerd die de evolutie van de twee gerenommeerde bedrijven weerspiegelt.

Odd Sverre Østlie, de voormalige CEO van Viju, wordt de CEO van de nieuwe bedrijfscombinatie. Zijn taak is om een ambitieuze groeistrategie ten uitvoer te leggen. Deze voorziet zowel in organische groei als selectieve overnames.

Raymond Alves, de oprichter en CEO van VisionsConnected, zal als CSO (Chief Solutions Officer) leidinggeven aan de ontwikkeling van oplossingen en diensten van het bedrijf.

Dit is naar onze mening een perfect moment om onze krachten met VisionsConnected te bundelen om een toonaangevende wereldwijde specialist in visuele samenwerking te creëren”, zegt Odd Sverre (OS) Østlie van Viju. “Om eindgebruikers effectiever te kunnen laten samenwerken hebben klanten een betrouwbare partner nodig die in staat is om uiteenlopende technologieën met elkaar te integreren. We kunnen onze klanten nu persoonlijke en gedeelde audiovisuele en videotechnologie aanbieden op basis van een ‘as-a-service’-model. Daarmee kunnen we voorzien in al hun behoeften, van samenwerking tussen personen en groepen tot bedrijfsbrede sessies en externe evenementen.”

Werknemers moet de mogelijkheid worden geboden om effectief samen te werken en daar optimaal van te profiteren. Verder is het belangrijk dat organisaties meetbare verbeteringen uit hun investeringen in audiovisuele en samenwerkingstechnologie kunnen putten”, zegt Raymond Alves van VisionsConnected. “Ik zie ernaar uit om onze producten en diensten verder te ontwikkelen en om bij te dragen aan innovatie door ondersteuning te bieden aan effectieve samenwerking tussen mensen en organisaties.”

Emily Jeffries-Boezeman, investment manager bij Avedon Capital Partners: “We volgden de audiovisuele en videoconferencing-markt al geruime tijd. We zagen kansen liggen om een toonaangevende wereldwijde specialist in visuele communicatie en samenwerking in het leven te roepen in deze dynamische, maar nog altijd gefragmenteerde markt. Deze markt maakt een forse groei door als gevolg van de vraag naar hoogwaardige video- en samenwerkingstechnologieën die op wereldwijde schaal worden aangeboden op basis van een ‘as-a-service’-model. Met hun gemotiveerde mensen, getalenteerde leiders en gemeenschappelijke streven om een optimale gebruikservaring te waarborgen, vormen Viju en VisionsConnected de ideale basis om deze markt te ontginnen. We zien ernaar uit om de groei van het platform te ondersteunen en deze investering tot een gezamenlijk succes te maken.”

Rune Jensen van Progressus Private Equity, de meerderheidsaandeelhouder van Viju: “Onder ons leiderschap heeft Viju zijn omzet vertienvoudigd en vestigingen in alle delen van de wereld geopend. We zullen de verdere ontwikkeling van het bedrijf met belangstelling volgen en denken dat Avedon uitstekend is gepositioneerd om de onderneming naar een hoger plan brengen."

Voor vragen:

Odd Sverre Østlie,
CEO Viju
oostlie@vijugroup.com, +47 415 21 580 (Noorwegen)

Raymond Alves,
CEO VisionsConnected
raymond.alves@visionsconnected.com, +31 651437419 (Nederland)

Knut Bentzen, CMO (Chief Marketing Officer),
Viju
knut.bentzen@vijugroup.com, +47 917 110 003 (Noorwegen) 

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director Integrated B2B Communications
VisionsConnected
VisionsConnected is een wereldwijde specialist in visuele samenwerking die zich ten doel stelt om de manier waarop mensen samenwerken te veranderen. Het ontwikkelt hoogwaardige, veilige en gebruiksvriendelijke videoconferencing-diensten die het aanbiedt aan klanten in meer dan 120 landen.
www.visionsconnected.com
Viju
Viju is een wereldwijde specialist in visuele communicatie die ernaar streeft om voor een transformatie te zorgen in de manier waarop mensen communiceren en samenwerken op de werkplek. Het product- en dienstenaanbod van Viju omvat videoconferencing, audiovisuele integratie en unified communications & collaboration (UC&C).
http://www.vijugroup.com
Avedon Capital Partners
Avedon Capital Partners is een investeringsmaatschappij die zich inspant om uitzonderlijke ondernemers en managementteams van groeibedrijven te helpen met het realiseren van hun ambities. Het bedrijf opereert vanuit vestigingen in Amsterdam en Düsseldorf. Avedon richt zich op nichegebieden in vier sectoren: Software en Technologie, Zakelijke dienstverlening, Industrie en techniek en Consumenten en vrije tijd. Sinds de oprichting heeft het team van Avedon groeikapitaal geïnvesteerd in meer dan 20 bedrijven en een sterke track record qua groei opgebouwd.
http://www.avedoncapital.com