Somfy lanceert Somfy One, de ideale bewaker voor jouw huis
06/07/2017

Zaventem, 6 juli 2017 - Het is zomervakantie, veel Belgen trekken erop uit, hun huizen blijven onbewoond achter. Maar als het aan Somfy ligt, is onbewoond niet per se onbewaakt. Want zij pakken vandaag uit met Somfy One, een knap gedesignd alarmsysteem met HD-camera, sirene en bewegingssensor. Een alarmsysteem dat opvalt zonder opvallend te zijn.

Alle voordelen van een bewakingscamera plus alarmfuncties met geavanceerde bewegingssensor. En dat in een uniek, compact design dat past in elk interieur. Dat is de Somfy One in het kort. Zodra de camera beweging detecteert, gaat het alarm af, wordt er een push-bericht verzonden naar de gebruiker en neemt de camera 10 seconden op. Via de app kan de gebruiker live meekijken, de video-opname direct herbekijken of foto’s maken. Alles wordt veilig opgeslagen in de Somfy-cloud.

De Somfy One houdt ook rekening met de privacy van de gebruiker en schuift de shutter dicht zodra de camera wordt uitgeschakeld. Daarnaast biedt dit systeem klanten innovatieve voordelen zoals Smart Activation, waarmee ze erop worden geattendeerd dat ze de beveiliging niet in– of uitgeschakeld hebben wanneer ze in de buurt van hun woning zijn (via de geolocatie van hun smartphone). 

Het product is ook klaar voor de toekomst: het heeft IFTTT en kan nu al communiceren met Philips Hue. Verder is het ook eenvoudig uit te breiden met Somfy Protect-accessoires zoals de IntelliTAG™, de gepatenteerde deur- en raamsensor die bij inbraakpogingen waarschuwt nog voor ze binnen zijn. 

De unieke kenmerken van de Somfy One:

  • Full HD-videocamera met haarscherp beeld om zowel overdag als 's nachts opnames te maken of live mee te kijken
  • Een 90 DB sirene, volledig geïntegreerd en luid genoeg om indringers af te schrikken
  • Bewegingsmelder, de camera neemt direct op wanneer beweging wordt gedetecteerd
  • Actieve privacy shutter, om jouw privéleven automatisch af te schermen
  • Plug & Play-systeem, binnen de 10 minuten actief!

Raoul Rodenburg, Strategic Marketing Director bij Somfy: ‘’Met Somfy One richten we ons op consumenten die op zoek zijn naar een Plug&Play-alarmsysteem met camera. De unieke kenmerken vallen duidelijk op en geven iedereen in huis onmiddellijk een veilig gevoel. Het unieke en kleine design van de Somfy One zorgt dan weer dat hij past bij elk interieur, zonder dat het opvalt’.”

Somfy One mocht al twee 2017 CES Innovation Awards in ontvangst nemen. Het product bouwt verder op de unieke technologie en knowhow van het succesvolle merk Myfox, een leider in verbonden beveiligingsoplossingen, dat onlangs bij de Somfy Groep kwam. De fusie leidde tot de creatie van de productlijn Somfy Protect, met Somfy One als speerpunt.

Beschikbaarheid
De Somfy One is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €249 bij Bol.com, Coolblue en de Somfy-shops. Kijk op Somfy.be/protect voor meer informatie.

 

 

Downloads
Media
Meer productinformatie:
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director Integrated B2B Communications
SOMFY
Margreet van Kinschot
Communications Somfy Benelux
SOMFY
Somfy is in 45 jaar uitgegroeid tot de marktleider van gemotoriseerde oplossingen en specialist in huisautomatisering voor in en rondom het huis. Somfy is erkend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting voor huizen en gebouwen.

Smart Home van Somfy is huisautomatisering op z’n best en stelt stelt gebruikers in staat handmatig of automatisch elektrische apparaten te bedienen, waar men zich ook bevindt. Wereldwijd is Somfy in 59 landen actief en hebben Somfy-producten hun betrouwbaarheid bewezen bij miljoenen consumenten.

Meer informatie is te vinden op www.somfy.be.