Somfy lanceert met Somfy One een all-in-one alarmsysteem met camera, sirene en bewegingssensor
06/07/2017
De ideale ‘bewaker’ voor jouw huis.

Zaventem, 6 juli 2017 - Somfy introduceert de Somfy One in België, een all-in-one alarmsysteem met HD-camera, sirene en bewegingssensor. De Somfy One maakt deel uit van het volledige Somfy Protect-gamma aan connected beveiligingsoplossingen, maar werkt als standalone alarmsysteem en is te activeren en controleren via een gratis app.

De unieke kenmerken van de Somfy One:

  • Full HD-videocamera met haarscherp beeld om zowel overdag als 's nachts opnames te maken of live mee te kijken
  • Een 90 DB sirene, volledig geïntegreerd en luid genoeg om indringers af te schrikken
  • Bewegingsmelder, de camera neemt direct op wanneer beweging wordt gedetecteerd
  • Actieve privacy shutter, om jouw privéleven automatisch af te schermen
  • Plug & Play-systeem, binnen de 10 minuten actief!

Valt op zonder opvallend te zijn

Zodra de camera beweging detecteert, gaat het alarm af, wordt er een push-bericht gestuurd en neemt de camera 10 seconden op. Via de app kan de gebruiker deze beelden direct terugzien, live meekijken of foto’s maken. Alles wordt veilig opgeslagen in de Somfy-cloud.

De Somfy One houdt rekening met de privacy van de gebruiker en schuift de shutter dicht zodra de camera wordt uitgeschakeld. Verder is de Somfy One eenvoudig uit te breiden met extra Somfy Protect-accessoires zoals de IntelliTAG™, de gepatenteerde deur- en raamsensor die bij inbraakpogingen waarschuwt nog voor ze binnen zijn.

Raoul Rodenburg, Strategic Marketing Director bij Somfy: ‘’Met Somfy One richten we ons op consumenten die op zoek zijn naar een Plug&Play-alarmsysteem met camera. De unieke kenmerken vallen duidelijk op en geven iedereen in huis onmiddellijk een veilig gevoel. Het unieke en kleine design van de Somfy One zorgt dan weer dat hij past bij elk interieur, zonder dat het opvalt’.”

Bewakingscamera met alarmfuncties

Somfy One heeft alle voordelen van een bewakingscamera, maar onderscheidt zich door ook alarmfuncties met een geavanceerde bewegingssensor aan te bieden.

Daarnaast biedt Somfy One klanten innovatieve voordelen zoals Smart Activation, waarmee gebruikers erop worden geattendeerd dat ze de beveiliging niet in– of uitgeschakeld hebben wanneer ze in de buurt van hun woning zijn (via de geolocatie van hun smartphone). Alle producten zijn klaar voor de toekomst met IFTTT en kunnen nu al communiceren met Philips Hue.

Somfy One mocht al twee 2017 CES Innovation Awards in ontvangst nemen. Het product bouwt verder op de unieke technologie en knowhow van het succesvolle merk Myfox, een leider in verbonden beveiligingsoplossingen, dat onlangs bij de Somfy Groep kwam. De fusie leidde tot de creatie van de productlijn Somfy Protect, met Somfy One als speerpunt.

Beschikbaarheid

De Somfy One is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €249 bij Bol.com, Coolblue en de Somfy-shops. Kijk op Somfy.be/protect voor meer informatie. 

 

Downloads
Media
Meer informatie:
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director Integrated B2B Communications
SOMFY
Margreet van Kinschot
Communications Somfy Benelux
SOMFY
Somfy is in 45 jaar uitgegroeid tot de marktleider van gemotoriseerde oplossingen en specialist in huisautomatisering voor in en rondom het huis. Somfy is erkend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting voor huizen en gebouwen.

Smart Home van Somfy is huisautomatisering op z’n best en stelt stelt gebruikers in staat handmatig of automatisch elektrische apparaten te bedienen, waar men zich ook bevindt. Wereldwijd is Somfy in 59 landen actief en hebben Somfy-producten hun betrouwbaarheid bewezen bij miljoenen consumenten.

Meer informatie is te vinden op www.somfy.be.