Remeha verwarmingsoplossingen voortaan in Hysopt berekeningssoftware
18/04/2017

Wommelgem, 18 april 2017 - Remeha, fabrikant van huishoudelijke en collectieve stookplaatsen, kondigt samen met Hysopt aan dat alle Remeha verwarmingsoplossingen voortaan in de Hysopt ontwerpsoftware geïmplementeerd worden. Hierdoor kunnen HVAC-specialisten en studiebureaus snel en eenvoudig de meest optimale configuratie met ketels, warmtepompen, buffervaten, satelliet-units, … selecteren.

 

De ontwerpsoftware van Hysopt, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, is een krachtige tool waarmee je een HVAC-installatie kan ontwerpen, een calculatie kan maken van componenten en van het geheel, een simulatie kan uitvoeren en tot slot ook de HVAC-installatie kan evalueren. De technische eigenschappen van de geselecteerde componenten worden daarbij automatisch mee in rekening gebracht in het totale ontwerp. Meldingen van conceptuele ontwerpfouten verschijnen ook automatisch op het scherm, waardoor je deze fouten op voorhand al kan uitsluiten.

 

Remeha Inspiration Library


Alle parameters van de Remeha-oplossingen (voor grote installaties) worden nu geïntegreerd in de bibliotheek van deze berekeningssoftware. Naast de implementatie van de verschillende producten, zet Remeha ook sterk in op het aanreiken van voorbeelden via best practices. Via de zogenaamde ‘Remeha Inspiration Library’ worden templates beschikbaar gesteld voor allerlei mogelijke configuraties voor stookplaatsen: van de eerder traditionele ketelconfiguraties tot en met de complexere hybride stookplaatsen met warmtepompen, WKK of zonne-energie. Met enkele muisklikken wordt het gewenste systeem - inclusief de sturing - in de Hysopt software berekend. Door middel van dynamische systeemsimulaties kan zelfs het uiteindelijke systeemrendement worden berekend.

 

Zwakke schakel uitschakelen
“De samenwerking met Hysopt stelt ons als fabrikant in staat om onze klanten beter te ondersteunen op systeemniveau met een onmiddellijke en correcte simulatie met een Remeha-oplossing als energie-opwekker”, vertelt Steven Deygers, Product Manager Remeha. “Je kan dan wel over de meest efficiënte en duurzame producten beschikken, als deze componenten niet juist hydraulisch en regeltechnisch worden afgesteld, dan ligt het rendement van het uiteindelijk systeem lager. Een systeem is immers maar zo sterk als de zwakste schakel. Voor Remeha is deze samenwerking met Hysopt belangrijk omdat we nu een volledig systeem kunnen simuleren.”

 

Hydraulica heeft altijd al een enorme invloed gehad op het rendement van een installatie. “Een verkeerd hydraulisch concept koppeling kan voor het gehele systeem al snel tot 25% minder rendement opleveren”, vertelt dr. ing Roel Vandenbulcke, oprichter en CTO van Hysopt. “Wij zijn een jong bedrijf. De samenwerking met een gevestigde waarde zoals Remeha, is een bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Ook voor onze klanten is dit een meerwaarde: zij kunnen nu in plaats van met generieke gegevens met data van reële toestellen en opstellingen hun berekeningen maken. Wat voor hen veel gebruiksvriendelijker is.” 

Downloads
Media
Online info
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Elke De Ridder
Director Integrated B2B Communications
Remeha
Sarie Verheye
PR & Communication marketeer
Remeha
Remeha is toonaangevend producent van centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. Het Belgisch bedrijf werd opgericht in 2011 te Wommelgem (Antwerpen). Vanuit deze nieuwe thuisbasis worden meer dan 200 groothandelpunten en 600 installateurs bediend met oplossingen in gasketels, stookolieketels en hernieuwbare energie voor zowel verwarming als warmwater comfort. Remeha is in België al jaren marktleider in gas verwarmingssystemen voor grote vermogens (ziekenhuizen, sportcomplexen, scholen, kantoren en winkelcentra). Meer informatie vind je op http://www.remeha.be.
Over Hysopt
Hysopt is een spin-off van de Universiteit Antwerpen. Met onze ontwerpsoftware willen we de prestaties van HVAC-installaties op grote schaal optimaliseren.
We zorgen voor meer inzicht in het hydraulische ontwerp en in de uiteindelijke systeemprestaties van hydraulische installaties. Zo kunnen we de marges van installateurs enorm verhogen en de HVAC-sector duurzamer maken. Energiebesparingen kunnen schommelen tussen 10 en 50%, die besparingen kunnen bij nieuwbouwprojecten zelfs nog hoger oplopen.
Die nieuwe manier van ontwerpen waar Hysopt voor staat, zorgt voor een duurzame toekomst. Dankzij een nauwkeurige berekening van alle componenten, kom je tot de meest geschikte combinaties van materialen.