» Back to the pressroom

Share now


Koppel vanaf nu je Seagate externe harde schijf via USB 3.0 aan de PlayStation console

14/03/2017

Sony heeft zonet een nieuwe update van de systeemsoftware voor de spelconsole PlayStation uitgebracht. Versie 4.5 biedt naast verbeteringen aan de 3D en VR-mogelijkheden als belangrijkste vernieuwing dat je externe harde schijven rechtstreeks op de console kan aansluiten via USB3.0. De update wordt automatisch en volledig gratis geïnstalleerd zodat iedereen voortaan toegang heeft tot meer opslag-ruimte voor gaming, thuis en bij vrienden.

Het interne geheugen van de PlayStation console updaten kon al, maar veel spelers willen vaak nog meer opslagruimte. Of ze willen hun games en game data, zoals high-scores, meenemen als ze bij vrienden gaan spelen. Dankzij de nieuwe ondersteuning voor externe harde schijven, hebben spelers nu de mogelijkheid om het geheugen van hun console op een eenvoudige en snelle manier uit te breiden.

Het enige wat je als speler moet doen, is je externe harde schijf aan de PlayStation console koppelen via de USB-poort. Belangrijke vereiste is dat de schijf USB 3.0 ondersteunt. Het resultaat is dat je snel het originele intern geheugen van de console (500 GB) kan uitbreiden naar bijvoorbeeld 2 TB (de draagbare backup schijven uit het Backup Plus-assortiment) of zelfs meer dan vertienvoudigen met de 8TB versie uit het Expansion desktopgamma van Seagate.

Eenmaal gekoppeld kun je via de spelconsole apps downloaden en installeren op deze externe schijf. Je kan zelfs bewaarde bestanden vanop de interne schijf in de console verplaatsen naar de externe harde schijf. Het beheer van de schijf verloopt via het gekende menu ‘Instellingen’ van de PlayStation console. Opgeslagen data en toepassingen verschijnen in de Content Launcher van het Home-scherm op de console.

Een stappenplan van hoe je de externe harde schijf aan de console koppelt, vind je op deze blog. Hoe je je PlayStation precies update, vind je op de Playstation website.

Focus op gaming
Seagate blijft voortdurend investeren in snellere en betere storage voor gamers. De opvallende Seagate Game drive voor Xbox is een exclusieve samenwerking met Microsoft, die ook rechtstreeks aan je console kan gekoppeld worden. De PC Gamers hebben met de Seagate FireCuda dan weer een krachtige SSHD drive die de nieuwste NAND-flashtechnologie combineert met een standaard harde schijf voor nog meer opslagcapaciteit. De prestaties zijn daarom 5 keer sneller dan de meeste harde schijven. En dat met een garantie voor 5 jaar. 


 

Downloads

Images Logo

Contact

Simon Mestdagh

Content Manager
+32 52 55 33 26
E-mail Twitter LinkedInWard Bauwens

Region Head Seagate Branded Benelux and DACH
+32 476 53 20 79
E-mail LinkedIn


Seagate

Seagate creëert ruimte voor iedereen. Seagate ontwikkelt de nieuwste opslagproducten door constant te innoveren als het gaat om data opslaan, delen en gebruiken. Lees meer op http://www.seagate.com/be/nl/be/ of lees meer op de Seagate blog. http://blog.seagate.com/

©2017 Seagate Technology LLC. All rights reserved. Seagate, Seagate Technology and the Seagate logo, are trademarks or registered trademarks of Seagate Technology LLC or its affiliates in the United States and/or other countries. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. When referring to drive capacity, one gigabyte, or GB, equals one billion bytes and one terabyte, or TB, equals one thousand billion bytes. Your computer’s operating system may use a different standard of measurement and report a lower capacity. In addition, some of the listed capacity is used for formatting and other functions and will not be available for data storage.