Dell Technologies viert zijn eerste verjaardag met megadeal en indrukwekkende mijlpalen
08/09/2017
GE tekent een van de grootste contracten ooit

Zaventem/Zellik- Dell Technologies, het grootste, niet-beursgenoteerde technologiebedrijf ter wereld, viert vandaag dat het precies een jaar geleden is dat Dell en EMC officieel zijn gefuseerd. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het samenvoegen van beide bedrijven, is een omzet van 35 miljoen dollar geboekt via het wereldwijde partnerkanaal en zijn zeker 10.000 nieuwe klanten toegevoegd aan het Dell EMC-portfolio. Daarbij zag Dell EMC in de eerste helft van 2017 een explosieve groei (bijna een verdubbeling!) bij accounts waarbij voorheen weinig activiteit was. Dit is te danken aan succesvolle cross-selling van server-. storage-, client- en converged infrastructure-oplossingen.

Dell Technologies heeft deze mijlpalen bereikt terwijl het 9,5 miljard dollar aan schuld heeft afgelost, drie belangrijke overnames heeft afgerond en is blijven investeren in de meest innovatieve technologie voor zijn klanten. Recent onderzoek van IDC geeft aan dat 91 procent van de onderzochte klanten van het bedrijf gelooft dat Dell en EMC de beloftes die ze voor de fusie deden zijn nagekomen.

GE tekent groot contract
Dell Technologies maakt vandaag ook bekend dat GE, het grootste industriële bedrijf ter wereld, een meerjarig contract heeft getekend voor de inzet van Dell infrastructuur- en end-user computing-oplossingen. GE zal deze inzetten als onderdeel van zijn digitale transformatieproces. Onderdeel van de overeenkomst is dat Dell de primaire IT-infrastructuurleverancier wordt van GE. Deze deal is een van de grootste contracten bij een commerciële partij ooit van zowel Dell Technologies, Dell en EMC.

Twaalf maanden geleden hebben we de lat enorm hoog gelegd voor onszelf, maar we hebben onze eigen verwachtingen overtroffen”, zegt Michael Dell, voorzitter en chief executive van Dell Technologies.We hebben flink wat stappen gemaakt afgelopen jaar om onze klanten, van consumenten tot en met de grootste bedrijven ter wereld, te helpen. Velen vertrouwen inmiddels op Dell Technologies als hun meest strategische IT-partner. En we zijn nog maar net begonnen.

De Dell Technologies-familie bestaat uit Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware. Samen hebben zij een marktwaarde van 74 miljard dollar en zijn leider in veel markten dankzij een uitgebreid portfolio dat reikt van de edge tot het datacenter en de cloud.

De meest memorabele mijlpalen van het afgelopen jaar zijn:

Investeringen - Dell Technologies investeert jaarlijks 4,5 miljard dollar in R&D. Daar bovenop investeert het 100 miljoen dollar in innovatieve startups met een focus op toekomstige tech, zoals artificial intelligence, machine learning, Internet of Things of genomics via Dell Technologies Capital. Sinds de fusie heeft het bedrijf al bijna 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn mensen, go-to-market-strategie en technologie voor belangrijke groeigebieden.

Marktleiderschap - De PowerEdge-servers van Dell EMC zijn wereldwijd de best verkopende servers op basis van aantal verkochte machines. Dell is tevens de nummer 1 op het gebied van converged systems en geïntegreerde infrastructuur. De verkopen in pc’s zijn de afgelopen 18 maanden alleen maar gestegen en het bedrijf is de absolute nummer 1 op het gebied van verscheepte workstations, monitors en all-flash storage.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid - Klanten en medewerkers waarderen de activiteiten die Dell Technologies onderneemt op het gebied van mensen en de planeet. Dell was een van de Diversity Inc’s in de Top 50 Companies for Diversity & Inclusion en het bedrijf verbeterde de toegang tot moderne technologie voor zeker 2,3 miljoen jongeren. Dell Technologies heeft zijn productieafval met 99 procent kunnen reduceren, heeft klanten dankzij innovatie geholpen met het reduceren van hun elektriciteitsconsumptie ter waarde van 380 miljoen dollar en was de eerste die op grote schaal plastic uit de oceaan heeft gebruikt in zijn supply chain. Dell en Dell EMC hebben gecombineerd 4,9 miljard dollar besteed aan materialen en diensten van kleine bedrijven en leveranciers die gecertificeerd zijn in verband met hun vrouwen- en minderhedenbeleid

Innovatie - Het bedrijf is blijven innoveren en heeft nieuwe, verbeterde enterprise-producten aan zijn portfolio toegevoegd, waaronder:

 

● Nieuwe clients, zoals de innovatieve workspace Dell Canvas, het Precision 7720 VR-ready mobiele werkstation, XPS 13 2-in-1, Latitude 7285 2-in-1 met draadloos laden en de UltraSharp 8K-monitor met het eerste 31-inch 8K-beeldscherm.

● 14G Dell EMC PowerEdge-servers, de ideale basis voor de cloud, analytics en het software-defined datacenter.
● End-to-end storage-portfolio-update van zowel high-end, midrange en ongestructureerde storage-platformen.
● Nieuwe ScaleIO Ready Nodes en Elastic Cloud Storage op basis van Dell EMC PowerEdge-servers.
● Uitbreiding van Dell EMC Data Protection-mogelijkheden voor de cloud, samen met native ondersteuning voor VMware vSphere en VMware Cloud op AWS.
● Vernieuwing van Data Domain-storage en de introductie van de turnkey geïntegreerde Data Protection Appliance.
● Momentum en updates voor de Dell EMC VxRail-familie als de eerste HCI applicances op basis van VMware vSAN, samen ontwikkeld met VMware. De switch naar PowerEdge-servers, die nu ook door de Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud worden ondersteund en een grote upgrade aan VMware vSAN en vSphere-updates.
● Nieuwe Open Networking-oplossingen, het Dell EMC OS10-besturingssysteem en het nieuwe Service Provider Solutions-programma.
● Dell EMC ProDeploy Suite, ontworpen om klanten te helpen hun pc’s sneller en eenvoudiger in gebruik te laten nemen.

Supply chain - Dell heeft afgelopen jaar 2,55 units per seconden verscheept (40 miljoen pc’s, 2,5 miljoen servers/enterprise-producten, 45 miljoen S&P-units). Slechts 27 dagen na fusie werd het eerste, geïntegreerde Dell EMC-product opgeleverd.

Samenwerking - Virtustream heeft nauw samengewerkt met Pivotal op het gebied van rapid deployment van cloud-native apps en met VMware om bedrijfskritische apps/workloads uit te breiden naar de Virtustream Enterprise Cloud. RSA heeft een aantal integraties gedaan met andere Dell Technologies-onderdelen, waaronder met RSA NetWitness Endpoint-bundels met Dell Data Security, RSA SecurID-integratie met VMware Workspace ONE en VMware AirWatch, daarnaast is gewerkt aan interoperabiliteit met VMware AppDefense. 

Downloads
Media
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Chris Van den Broeck
Senior Advisor Integrated Communications
Dell EMC
Angelique Van der Kroft
Communications and PR Manager Europe West
Dell EMC
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.. Meer informatie op http://belgium.emc.com/index.htm