Dell Technologies onthult nieuwe divisie en oplossingen voor het Internet of Things
12/10/2017
Het IoT-tijdperk belooft terugkeer van ‘Distributed Computing’

Zaventem / New York - Dell Technologies presenteert vandaag zijn Internet of Things-strategie en -visie, nieuwe producten, een nieuwe divisie die is gespecialiseerd in Internet of Things-oplossingen (IoT), een partnerprogramma en nieuwe consumptiemodellen. Deze aankondigingen onderschrijven de ambitie van Dell om klanten te helpen naar een digitale toekomst en te navigeren in het complexe en gefragmenteerde IoT-landschap.

IoT, een nieuw model voor distributed computing
Nu meer een meer klanten bezig zijn met hun digitale transformatie, zien we een nieuw computing-model opkomen. De afgelopen 15 jaar is cloud computing sterk in opmars geweest. Dit model staat voor een sterk gecentraliseerd model voor het leveren van IT-diensten. Maar in een tijdperk waarin elk soort apparaat, van telefoons tot auto’s en van gloeilampen en thermostaten tot hartmonitors, intelligent worden, is er gedistribueerde, real time verwerking van informatie nodig. Deze apparaten kunnen simpelweg niet wachten op een antwoord van een gecentraliseerde cloud-infrastructuur die misschien wel seconden op zich laat wachten.

IoT gaat de manier waarop we leven, hoe we bedrijven runnen en hoe de wereld werkt fundamenteel veranderen”, zegt Michael Dell, voorzitter en chief executive officer van Dell Technologies. “Dell Technologies staat voorop met een nieuwe gedistribueerde computing-architectuur waarop IoT en artificial intelligence samenkomen. Een onderling afhankelijk ecosysteem van de edge tot de core tot de cloud. De implicaties hiervan op de wereld om ons heen zullen werkelijk diepgaand zijn.

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan één partij die hen helpt bij de implementatie van IoT binnen hun organisatie. De uitgebreide en pragmatische manier waarop Dell Technologies IoT benadert, focust op geïntegreerde oplossingen en zorgvuldig samengestelde partnerships en is ontworpen om nu waarde toe te voegen, maar ook om het bedrijf voor te bereiden op de technologische behoeften van de toekomst.

Dell Technologies heeft de mogelijkheden die de snel groeiende IoT- en edge computing-markten bieden al langer in het vizier”, aldus Ray O’Farrel, general manager van de IoT-divisie bij Dell Technologies en EVP & CTO bij VMWare. “Onze nieuwe IoT-divisie zal organisatiebreed bij al onze onderdelen ingezet worden om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om hen, samen met ons partner-ecosysteem, te helpen om IoT optimaal in te zetten.”

Organische investeringen in onze IoT-toekomst
Dell Technologie zal de komende drie jaar 1 miljard dollar investeren in nieuwe IoT-producten, oplossingen, labs, een partnerprogramma en een ecosysteem.

Vandaag de dag biedt Dell Technologies al Edge Gateways, die beveiligd en beheerd kunnen worden door VMware IoT Control Center. Dell EMC PowerEdge C-Series-servers zijn verbeterd voor batch training en machine learning als onderdeel van de gedistribueerde core. Dell EMC Isilon en Elastic Cloud Storage biedt file en object storage voor grote hoeveelheden data en maken analytics mogelijk via HDFS. Pivotal Cloud Foundry (PCF) en Pivotal Container Service (PKS) vormen een ideaal platform voor het ontwikkelen van nieuwe cloud-based analytics-applicaties. Virtustream’s PCF Service biedt een managed Pivotal Cloud Foundry Service, waarmee de inzet van bedrijfskritische cloud architected workloads in Virtustream Enterprise Cloud wordt vereenvoudigd terwijl Virtustream Storage Cloud beschikbaar is voor off-premises cloud object storage. Dell Boomi verbindt relevante data razendsnel om cloud-based analytics en deep learning op een hoger plan te krijgen.

Nieuwe investeringen in edge naar gedistribueerde core-technologie omvatten:

Project Nautilus, software voor de inname en querying van datastromen van IoT gateways in real time. Data kan zowel in file of object storage worden gearchiveerd voor diepere en meer geavanceerde analytics.

● ‘Project Fire’: een hyper converged platform, onderdeel van de VMware Pulse-familie van IoT-oplossingen met o.a. vereenvoudigd beheer, locale compute, storage en IoT-applicaties zoals real-time analytics. ‘Project Fire’ stelt bedrijven in staat IoT use case sneller uit te rollen met consistente infrastructuursoftware van de edge tot de core tot de cloud.

● RSA ‘Project IRIS’. Momenteel in ontwikkeling in RSA Labs. Iris breidt de mogelijkheden van Security Analytics uit om threat visibility en monitoring mogelijk te maken vanaf de edge.

● Technologieën zoals processorversnellers die de snelheid van processing en analytics die zich dichter bij de edge bevinden vergroten. Samenwerkingen met marktleiders als VMware, Intel en NVIDIA en de investering van Dell Technologies Capital in Graphcore weerspiegelen server mogelijkheden om AI, ML en DL performance in het datacenter te optimaliseren.

Naast de focus die het bedrijf heeft op technologie, oplossingen en diensten, blijft de strategie om de IoT-voetafdruk te vergroten via een sterk partnerecosysteem. 

● Het IoT Solutions Partner Program van Dell Technologies is een met grote zorg samengesteld, meerlaags programma waar meer dan 90 partners aan deelnemen, waaronder entreprises zoals Intel, Microsoft en SAP, maar ook startups zoals Action Point, IMS Evolve, FogHorn en Zingbox.

● Het programma ondersteunt alle oplossingen van elk van de zeven bedrijven, waardoor samenwerken en de implementatie van blauwdrukken makkelijker wordt.

● Een voorbeeld van hoe het partnerecosysteem werkt is de samenwerking van VMware en SAP voor een geïntegreerde oplossing voor IoT-analytics en verticale applicaties. Deze oplossing maakt gebruik van VM Pulse IoT Center, SAP Cloud Platform en SAP Leonardo en is ontworpen om klanten te helpen bij de snellere uitrol van IoT use cases.

Dell Technologies blijft zich inzetten voor openheid en standaardisatie van IoT door deel te nemen aan initiatieven als EdgeX Foundry, het Industrial Internet Consortium (IIC) en het OpenFog Consortium. EdgeX Foundry is gebouwd op Dell broncodes en is een leveranciersneutraal open source-project waar wordt gebouwd aan een algemeen, interoperabel kader dat een ecosysteem creëert voor IoT edge computing. Sinds de introductie in april 2017 heeft EdgeX Foundry meer dan 60 leden ledenorganisaties geworven. Onlangs heeft het project zijn eerste mijlpaal aangekondigd, de ‘Barcelona’ code release en een officiële samenwerking met het IIC omtrent proefopstellingen.

Het IoT creëert niet alleen nieuwe inkomstenmodellen voor klanten, maar ook nieuwe financieringsmogelijkheden. Zoals de flexibele consumptiemodellen van Dell Financial Services die klanten voorzien van cloud-achtige betalingsflexibiliteit. Dit soort betalingsoplossingen is verkrijgbaar via de gehele Dell Technologies-familie en zorgen voor optimale flexibiliteit voor klanten.

Dell Technologies Capital, het investeringsbedrijf van Dell Technologies, werkt nauw samen met de nieuwe IoT-divisie en zorgt voor marktinzicht en relaties voor het ondersteunen van zijn strategische agenda. Door te investeren in veelbelovende startups en ondernemers, is Dell Technologies een belangrijk onderdeel van het externe innovatie-ecosysteem en versnelt het de ontwikkeling en implementatie van nieuwe IoT-, AI- en ML-technologieën en -oplossingen. Dell Technologies Capital zal een aantal van deze startups en investeringen laten zien tijdens het IQT-event in New York, waaronder:

● Edico Genome, ontwikkelaar van de eerste processor ter wereld die speciaal ontworpen is om de volgende generatie sequencing data te analyseren
● FogHorn Systems, een toonaangevende ontwikkelaar van intelligente software voor randapparatuur voor IoT-oplossingen
● Graphcore, een ontwikkelaar van next-gen processoren die geoptimaliseerd zijn om AI-oplossingen sneller te maken
● Moogsoft, marktleider in het toepassen van artificial intelligence in IT Ops (AIOps)
● Zingbox, een ontwikkelaar van IoT veiligheidsoplossingen die het Internet of Trusted Things mogelijk maakt.

AeroFarms herdefinieert agricultuur door expertise op het gebied van horticultuur, bouwkunde, voedselveiligheid, voeding en data science te combineren en daarmee een nieuwe standaard voor productkwaliteit en -productie te zetten”, zegt David Rosenberg, medeoprichter en CEO van AeroFarms. “We zijn evenzeer een vermogensmaatschappij als dat we boeren zijn en gebruiken wetenschap en technologie om onze visie voor compleet gecontroleerde agricultuur te realiseren. We hebben nauw met Dell Technologies samengewerkt om tools te ontwikkelen die draadloos het gehele proces van planten tot verpakken van onze producten kunnen tracken en monitoren. Dell Technologies begrijpt onze IoT-infrastructuur- en integratiebehoeftes en wij zien dan ook mogelijkheden om samen verder te werken aan aanvullende oplossingen bij de bouw van onze verticale, indoor boerderijen in grote steden over de hele wereld.” 

Downloads
Media
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Chris Van den Broeck
Senior Advisor Integrated Communications
Dell EMC
Angelique Van der Kroft
Communications and PR Manager Europe West
Dell EMC
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.. Meer informatie op http://belgium.emc.com/index.htm