Dell stelt MVO-plannen voor in 2020 Legacy of Good rapport
21/06/2017
Uitgebreid rapport gaat in op subthema’s: Maatschappij, Mens, Milieu en Supply Chain

Zellik - Dell presenteert zijn eerste 2020 Legacy of Good-update met de belangrijkste verwezenlijkingen op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) sinds het samengaan van Dell en EMC. 2020 Legacy of Good schetst de langetermijnverbintenis van Dell op gebied van maatschappij, werknemers en milieu. Het begeleidende rapport gaat uitgebreid in op de plannen en resultaten van het fiscaal jaar 2017 (01-02-2016 tot 31-01-2017).

De fusie van Dell en EMC in september 2016 gaf ons de gelegenheid om na te denken over onze voortgang en over welke verbintenissen het beste van beide bedrijven vertegenwoordigen", zegt Trisa Thompson, Chief Responsibility Officer bij Dell Inc. Het initiële plan dateert van het fiscaal jaar 2014. Vandaag omvat de update van dit 2020 Legacy of Good Report de originele doelen, aangepaste doelen en nieuwe doelen. Het huidige plan weerspiegelt onder meer hoe Dell en EMC een gedeelde inzet voor mens en milieu hebben. Zo heeft het gecombineerde bedrijf zijn investering in STEM-onderwijs voor minderbedeelde jongeren verhoogd. Dell verruimt bijvoorbeeld ook zijn flexibele werkprogramma voor oudere EMC-werknemers en biedt meer groepen aan die teamleden verbinden die dezelfde achtergrond delen zoals geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid, enz… Dell realiseerde ook al een deel van haar American Business Act on Climate Pedge om 1 miljoen bomen te planten om de CO2-uitstoot te compenseren en natuurlijke habitats te herstellen.

De hoogtepunten van het rapport voor de vier sub-categorieën omvatten:

Maatschappij

• Dell heeft expertise en technologie te beschikking gesteld aan 2,3 miljoen minderbedeelde kinderen, en indirect aan meer dan 10 miljoen mensen door middel van strategische programma’s.
• Sinds FY14 hebben Dell-medewerkers vrijwillig ruim 3,3 miljoen uren gemeenschapsdienst geleverd in de buurt waar ze wonen en werken. Dell streeft naar 5 miljoen uren tegen 2020.
• Dell's partnerschap, financiering en technologie stelt TGen in staat om behandelingsplannen voor kankerpatiënten te versnellen en te verbeteren. Door de samenwerking met Dell heeft de verhoogde computerkracht en opslagcapaciteit de tijd die nodig is om een ​​genoom op te volge, gereduceerd van meerdere weken tot zes uur.

Mens

• Dell biedt 14 verschillende zogenaamde employe resource groups (ERG's) aan om een ​​inclusieve cultuur te stimuleren. Sinds december 2016 is 23% van de werknemers betrokken bij deze groepen. Pride, Dell ERG voor lesbische, homo, biseksuele en transgender teamleden is een van de snelst groeiende ERG's.
• Dell heeft zijn flexibele werkprogramma's uitgebreid naar de werknemers van Dell EMC, waardoor zij die in aanmerking komen worden aangemoedigd om te werken waar, hoe en wanneer ze het meest productief zijn.
• Dell bleef erkend als een Employer of Choice, waarbij het in meer dan 20 landen meerdere awards mocht ontvangen. In november 2016 lanceerde Dell zijn eerste medewerkersonderzoek als een gecombineerd bedrijf, met positieve resultaten: 82% van de werknemers zegt dat ze zich geïnspireerd voelden.

Milieu

• Dell heeft het initiële 2020 doel overschreden om 22 miljoen kg duurzame materialen in haar producten te gebruiken en heeft nu het doel aangepast om 45 miljoen kg gerecycleerd plastic en andere duurzame materialen te gebruiken.
• Dell begon met het verzenden van de XPS 13 2-in-1 in verpakkingen van uit de oceanen gerecycleerd plastiek en verbidt er zich toe om het jaarlijkse gebruik tegen 2025 te vertienvoudigen.
• Dell heeft 0,8 miljard kg gebruikte elektronica hergebruikt, of 88% van het vooropgestelde 2020-doel.

Supply Chain

• Dell maakt zijn supply chain operaties transparant in het halfjaarlijkse Social and Environmental Responsibility (SER) Progress Report, waarin de prestaties van de supply chain op de EICC-audits en andere initiatieven worden beschreven.
• Dell engageert zich om leveranciers te tracken op de naleving van normen voor werkuren, mensenrechten, gezondheid, veiligheid en milieuomstandigheden. In FY17 heeft Dell het wekelijkse monitorprogramma voor de werkuren uitgebreid zodat het ook de uren van meer dan 190.000 werknemers in 121 leveranciersfaciliteiten in China controleert.

Media die graag meer willen weten over hoe Dell handen en voeten geeft aan zijn CSR-plannen, brengen we graag in contact met Louise Koch. Zij is verantwoordelijk voor de sustainability-activiteiten van Dell in EMEA.

Downloads
Media
Meer info en links
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Chris Van den Broeck
Senior Advisor Integrated Communications
Dell
Angelique Van der Kroft
Communications and PR Manager Europe West
Dell
Dell Inc.maakt onderdeel uit van Dell Technologies, en stelt organisaties in staat hun datacenter te moderniseren, automatiseren en transformeren middels een converged infrastructuur, servers, storage en databeschermingstechnologie. Dit zorgt voor een betrouwbare fundering voor bedrijven om hun IT te transformeren op basis van een hybrid cloud en hun business te transformeren met de inzet van cloud-native applicaties en big data-oplossingen. Dell EMC bedient klanten in 180 landen, inclusief 98 procent van de Fortune 500, met het meest uitgebreide en innovatieve portfolio van edge tot core tot cloud.