Axis integreert draadloze vergrendeling en toegangscontrole van SimonsVoss in Axis Entry Manager
13/07/2017

Brussel, 13/07/17 - Axis Communications introduceert samen met SimonsVoss Technologies GmbH een volledig geïntegreerd, IP-gebaseerd digitaal slot- en toegangscontrolesysteem. De samenwerking zorgt voor een geavanceerde, kostenefficiënte, draadloze vergrendelings- en toegangscontrole-oplossing die een uitstekende vervanging is voor het gebruik van conventionele sleutels.

Het gebruik van technologie voor draadloze sloten en van digitale sleutels als alternatief voor fysieke sleutels is de afgelopen jaren wereldwijd sterk toegenomen. Dat komt niet alleen doordat fysieke sleutels een slechts minimale beveiliging garanderen. Digitale sleutels zijn kostenefficiënt,daarbij bieden draadloze sloten inmiddels dezelfde mogelijkheden die voorheen alleen beschikbaar waren via bedrade deuren, tegen veel lagere kosten.

“Een deur met een draadloos slot heeft tijdens zijn gehele levenscyclus doorgaans zestig procent minder kosten dan een bedrade deur. Dat komt door de eenvoudige, kabelvrije installatie. Daarnaast zijn draadloze systemen veel eenvoudiger uit te breiden en aan te passen.”, zegt Ernst Westerhoff, Business Development Manager Access Control, Middle Europe van Axis Communications. “De integratie die Axis heeft gerealiseerd met SmartIntego van SimonsVoss zorgt voor superieure veiligheid en gemak.”

De digitale sloten van SmartIntego in de vorm van cilinders, hangsloten of deurbeslagen worden door een batterij gevoed en draadloos verbonden via de GatewayNode met de AXIS A1001 Network Door controller en de AXIS Entry Manager-software. Op die manier ontstaat een compleet, schaalbaar, volledig geïntegreerd en toekomstgericht systeem voor toegangscontrole zonder beperkingen.

SmartIntego’s draadloze sloten bevatten geïntegreerde RFID-lezers, zodat tijdens de installatie geen dure of tijdrovende extra bekabeling nodig is. Even belangrijk is dat de AXIS A1001 de behoefte aan stroomkabels op de bedrade deuren en de Network Door controller elimineert, omdat het ook een Power over Ethernet-systeem is.

Enkele feiten over deze integratie:

  • Elke SimonsVoss GatewayNode kan 16 draadloze digitale sloten beheren
  • Elke A1001 beheert één GatewayNode
  • Elke AXIS A1001 Network Door controller beheert het volgende:
    • 16 SimonsVoss draadloze sloten
    • 1 bekabelde kaartlezer
  • Axis- en SimonsVoss-oplossingen kunnen onafhankelijk (zonder server) of volledig geïntegreerd zijn, dankzij een Axis-softwarepartner voor bedrijfsinstallaties
  • Axis-oplossingen zijn open, IP-gebaseerd en ONVIF-ondersteund

Snelle en gemakkelijke manier om draadloze sloten en toegangscontrole te integreren
Online integratie tussen de AXIS A1001 en de SmartIntego draadloze vergrendelingscomponenten gebeurt naadloos via AXIS Entry Manager omdat alle producten gebouwd zijn op een open, IP-gebaseerde architectuur. IT-beheerders kunnen de volledige integratie opzetten en beheren via één enkele AXIS Entry Manager-interface. De geïntegreerde oplossing zorgt voor het beheer van deuren met bedrade en draadloze sloten. Alles kan in real time en gedetailleerd gecontroleerd worden. SmartIntego-sloten zijn compatibel met Europese en Scandinavische deurprofielen.

Beschikbaarheid
Deze geïntegreerde oplossing is verkrijgbaar in Europa en het Midden-Oosten via de distributiekanalen van Axis en SimonsVoss Technologies GmbH.

Downloads
Media
Meer informatie
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Simon Mestdagh
Content Manager
Axis Communications
Edwin Roobol
Regional Director Middle Europe
Axis Communications
Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.600 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een samenwerking met ruim 90.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.