Attentia lanceert simulatietool ‘Cash for Car’
10/10/2017
Check zelf hoeveel cash u krijgt als u uw bedrijfswagen inruilt

Gent, 10 oktober 2017 - Vanaf 1 januari 2018 kunnen werknemers hun bedrijfswagen afstaan en inruilen tegen een vergoeding die niet belast zal worden als loon maar zoals een bedrijfswagen, volgens het zogenaamde ‘cash for car’-principe. Maar hoeveel euro mag je netto verwachten als je je wagen inruilt voor deze mobiliteitsvergoeding? Attentia, gespecialiseerd in dienstverlening rond HR & Well-being, lanceert vandaag een online simulatietool om dit makkelijk en snel te berekenen.

Deze tool is gebaseerd op de recentste versie van het wetsvoorstel, en zal steeds meteen worden aangepast indien wijzigingen aan het wetsvoorstel of de wetgeving zijn goedgekeurd.

Het ‘cash for car’-principe mag niet gezien worden als een ‘downsizing’ van de bedrijfswagen voor een cashbedrag, maar eerder om het inruilen van de bedrijfswagen voor een zogenaamde ‘netto mobiliteitsvergoeding’ dat de werknemer weliswaar in principe naar eigen goeddunken kan besteden maar dat ‘de facto’ toch een sterke stimulus inhoudt om er woon-werkverplaatsingen mee te financieren .

Met de simulatietool van Attentia kan elke werknemer met een bedrijfswagen uitrekenen op welke mobiliteitsvergoeding hij of zij recht heeft. Op basis van de belangrijkste criteria (cataloguswaarde, eigen bijdrage, tankkaart, ...) kan een schatting worden gemaakt wat het budget per maand en per jaar ongeveer zou inhouden. “Hopelijk helpt deze tool iedereen om beter in te schatten of zij het inruilen willen overwegen”, zegt Yves Labeeu, Tax en Legal consultant bij Attentia.

Laat ons vooral realistisch blijven: mensen zijn gewoontedieren”, nuanceert Yves Labeeu, “Wie het gewoon is om een bedrijfswagen of salariswagen te hebben, staat waarschijnlijk niet te popelen om die af te geven of in te ruilen voor cash. We mogen dus nog geen wonderen verwachten van deze mobiliteitsvergoeding van de federale regering (versta: het is nog geen mobiliteitsbudget), al kan het voor jongere mensen in stedelijke omgevingen wel van betekenis zijn. Het doel was medewerkers meer keuze en vrijheid geven. Met deze tool zijn ze beter gewapend om voor zichzelf de beste keuze te maken.

Meer info vind je hier

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Eef Leroy
Content Manager
Attentia
Maaike Van Coppernolle
Content & Communication Responsable
Attentia
Attentia, partner in HR en Well-being van grote bedrijven, KMO’s en zelfstandigen, biedt producten en diensten aan op vlak van HR, Payroll, Preventie & Bescherming en Well-being. Deze geïntegreerde aanpak levert haar klanten data en dus bredere inzichten voor een succesvol HR & Well-being beleid. Attentia gelooft dat gelukkige mensen de drijvende kracht zijn achter elke succesvolle onderneming. Met meer dan 750 medewerkers, verdeeld over 40 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië staat Attentia ten dienste van haar 15.000+ klanten. Meer informatie vindt u op www.attentia.be.