Newsroom

Een Amerikaans onderzoek van J.D. Power wijst uit dat HTC eigenaars meer dan gemiddeld tevreden zijn over hun toestel. De Taiwanese smartphoneproducent bekleedt in de ranking van 2012 de tweede plaats.

J.D. Power heeft naar jaarlijkse gewoonte een tevredenheidsenquete gehouden onder smartphonegebruikers. Aan het onderzoek deden dit jaar 7080 gebruikers mee. Zij gaven hun stem over onder andere performance, gebruiksgemak, design en features.

HTC behaalde dit jaar een score van 798 op 1000. Een stijging in tevredenheid van meer dan 6 procent ten opzichte van vorig jaar. Daardoor bekleedt de smartphonebouwer nu de tweede plaats en komt het stilaan in de slipstream te zitten van Apple.

Uit het onderzoek van J.D. Power blijkt dat vooral de batterijprestaties een steeds grotere rol spelen voor de consument. Daarnaast is ook de loyaliteit aan een merk of fabrikant een belangrijke factor. 

Bron: http://www.jdpower.com/content/press-release/py6kvam/2012-u-s-wireless-smartphone-and-traditional-mobile-phone-satisfaction-study--v1.htm

Share now