Newsroom

Een standaard ochtend bij Whizpr zag er tot voor kort zo uit: goeiemorgen !, al of niet gevolgd door de persoonlijke highlights van de avond ervoor (voor de ene al wat spannender dan de andere ;-) , Mac knop indrukken, de meest dringende zaken uit je mailbox filteren en voor de verslaafden onder ons: een sigaretje opsteken op ons terras of de nodige dosis caffeïne uit het koffie apparaat halen.

Sinds gisteren hebben we daar een nieuw ingrediënt aan toegevoegd: scrummen.Afspraak is dat we, 5 min. nadat de laatste Whizpr ‘s ochtends enthousiast komt binnengehuppeld ;-) we plaatsnemen voor ons grote witte bord en, dmv. post-it papiertjes, onze prioriteiten voor die dag ‘afficheren’.

Onze doelstellingen: gestructureerder aan de dag beginnen, een beter gevoel krijgen van waar je teamgenoten mee bezig zullen zijn die dag en uiteindelijk efficiënter werken.

Ok, ‘t is per definitie te vroeg om hier nu al een wetenschappelijk hoogstaande evaluatie aan vast te knopen ;-), maar ik krijg er wél al een goed gevoel bij. Heb me de afgelopen twee dagen bijvoorbeeld minder laten (af)leiden door mijn mailbox en me meer gefocust op wat ik die ochtend op mijn bord plakte (zoals het schrijven van deze blogpost, bijvoorbeeld). Op het bord valt ook heel goed te zien op welke vlakken ons team gedurende de dag zal moeten samenkomen om iets gerealiseerd te krijgen. En dat geeft op zich ook wel een bepaald inzicht.

Afspraak binnen 3 maanden voor een uitgebreider scrum evaluatieverslag !

Share now